Autor:Miroslav Šantek

Uključio sam lijevi žmigavac i ušao u kolonu automobila koja se zaustavila ispred crvenog svjetla na semaforu pri silasku sa sisačkog Starog mosta.Upalio se lokalni Radio Sisak na kojem je upravo spikerica govorila da je danas godišnjica smrti Đurđice Barlović, pjevačice grupe Novi Fosili. Pustila je njihovu pjesmu Reci mi tiho, tiho, a poslije nje beogradske Idole i njihovu pjesmu Dok dobuje kiša u ritmu tam tama. Sviđa mi se taj urbani pristup tog radija koji ima meni osobno najbolju glazbu u ovim krajevima i nemaju nikakvih problema s puštanjem izvođača iz država nekadašnje Juge.

Kod bolnice su skinuli dio asfalta. Preko te friške udubine teče oprezno rijeka automobila. Vozi se sporo. Đurđica pjeva:A kad netko drugi dušu ti ukrade, svejedno mi reci, reci mi najtiše i neka je teško i neka bez nade, samo ja ću znati, ja i nitko više…

Sudbina je nekako htjela da ključne figure tog benda kojeg su krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih proglašavali domaćom Abbom, napuste ovaj svijet u kolovozu. U vrelini ljeta. Nedavno nas je napustio Rajko Dujmić, a na današnji dan 1992. od posljedica infarkta sa samo 42 godine života. Rajko je tada medijima dao izjavu da su tog dana u njegovom stanu stali satovi, a Novi Fosili su izgubili tu legendarnu pjevačicu koja je ostavila velik trag u tom bendu. I u srcima milijuna ljudi.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here