Priča s trodnevnog kampa: Krivo je more, Jedina moja.. sve je to odjekivalo Lonjskim poljem

TRI DANA BLUES BLAGDANA
6. MEĐUNARODNI BLUES KAMP LONJSKO POLJE

Potaknuti ljepotom i jedinstvenošću Sisačko moslavačke Županije. Prekrasnog okruženja Parka prirode Lonjsko polje, povijesnim i kulturnim bogatstvima naših gradova, šestu godinu za redom Poprock škola organizirala je blues kamp. Međunarodni blues kamp jedinstven je, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi s obzirom na činjenicu da se održava u srcu Parka prirode. Lonjsko Polje proteže se između Siska i Stare Gradiške, na pedeset tisuća hektara. Najveće je to močvarno stanište, raj za ptice, divlje životinje i slobodnu ispašu konja i krava. Okružuju ga rijeke Sava, Lonja, Česma i Strug. Unutar Parka proteže se nekoliko sela. Jedno od njih je i Selo Roda Čigoč u kojem se održava Blues kamp. Osim predivnog ambijenta posebnost i vrhunsku kvalitetu Blues kampu daju eminentni mentori, poznati muzičari, predavači najprestižnijih glazbenih obrazovnih ustanova ove vrste glazbe iz Hrvatske i svijeta. Poseban šarm čine zajednički nastupi mentora i učenika, koji stvaraju čaroban osjećaj, sljubljen sa vrhunskim bluesom i jedinstvenim posavskim noćima. Definitivno uz blues pomičemo granice i barijere , stvaramo dodanu vrijednost , a ritam, harmoniju, melodiju spajamo sa tijelom i dušom. Ovakvim pristupom stvorili smo jednu novu turističku ponudu. Spojili smo ekološki, seoski i gospodarstveni turizam sa bluesom.
Ovogodišnje radionice vodili su stručni timovi voditelja, prof. Saša Begović Matošković, Tomislav Goluban, prof. Boris Hrepić Hrepa, Miro Dimić, Ak. kipari Ivan Ivoš Ići i Vitold Košir. Pružili smo učenicima mogućnost savladavanja glazbenog pisma te upoznavanje i nadgradnju znanja na instrumentu, Učesnici kampa posebno su bili oduševljeni kiparsko-likovnim radionicama iz kojih su izlazila predivna dijela raznih tehnikama, od akvarela do skulptura od gline, a sve na temu Posavina (rode, žabe, konji itd).


Svaku večer za vrijeme trajanja kampa od 20. – 23. 8. na terasi restorana „Tradicije Čigoč“ uživali smo u blues koncertima pod nazivom “SAVA-STRUG-DELTA-BLUES” koji su kao i sve dnevne radionice bili besplatni i otvoreni za javnost bez obzira na starosnu dob. Uz obvezno pridržavanje uputa epidemiologa vezano za koronu ipak smo uspjeli odraditi sve zacrtane programe. U predivnom ambijentu Tradicija Čigoč izmjenjivali su se bendovi sastavljeni od polaznika kampa te iskusnih profesionalaca poput „ Mićo Mačke“, Louu Profa & Saša, Tomislav Goluban sa bendom i na kraju „4Townersi“ sa gostima. U nadahnutim nastupima naših izvođača Lonjskim poljem sve tri večeri odjekivali su zvuci usne harmonike, gitare, bluesa i rock balada predvođeni Srđanom Jugom, Borisom Hrepićem Hrepom i na kraju začinjeni bezvremenskim hitovima „Krivo je more, Ne želiš kraj itd“ koje je publika uglas pjevala uz autora istih, našeg Tonija (Toni Janković) uz glazbenu podršku virtuoznih muzičara poput Ivica Ywek Premelč na saxsu, Gojko Tomljanović Goja – klavijature, Ivi Janković gitara, neponovljivi gitarista Robert Krkač uz ritam sekciju Hrepe i Mire stvorili smo u pravom smislu glazbenu čaroliju koja će se još dugo prepričavati i odjekivati Lonjskim poljem
Zahvaljujemo se Ministrstvu za kulturu, Gradu Sisku, Županiji Sisačko moslavačkoj, TZSMŽ, TZ Sisak, Auto prometu Sisak, Parku prirode Lonsko polje, te vlasnicima i osoblju Tradicje Čigoč koji su nam pomogli da uspješno i kvalitetno održimo šesti međunarodni blues kamp.

Za PS portal Miro Dimić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here