Ide nabolje:Jučer je zaposleno 27 žena, danas još 15

U prostoru POU Hrvatski dom održano je potpisivanje Ugovora o radu s djelatnicama projekta „ SNAŽNA ŽENA- SNAŽNA ZAJEDNICA“ (poziv Zaželi – faza II) udruge „Pomoć starijim osobama“.
Kroz ovaj projekt bit će zaposleno 15 žena iz teže zapošljivih skupina koje će u razdoblju od 12 mjeseci skrbiti o 90 krajnjih korisnika, a to su osobe starije od 65 godina. Svrha projekta je uključiti žene iz Petrinje i okolnih sela koje pripadaju teže zapošljivim i ranjivim skupinama na tržište rada s ciljem smanjenja siromaštva i nezaposlenosti. Projektnim aktivnostima u vidu raznih oblika pomoći i podrške osobama u potrebi u ruralnim i depriviranim selima oko Petrinje, izravno bi se utjecalo na smanjenje rizika od socijalne isključenosti osoba starije životne dobi te pridonijelo poboljšanju dostupnosti izvaninstitucionalnih oblika pomoći marginaliziranim skupinama stanovništva. Vrijednost projekta je 1.390.950,00 kn, a u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
Jedan od partnera na projektu je i Grad Petrinja, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Dumbović koji je čestitao potpisnicama Ugovora, ali i udruzi Pomoć starijim osobama još jedanput naglasivši važnost aktivnih udruga koje rade dobre projekte i povlače novac iz Europskih fondova te na taj način stvaraju nadgradnju društva. „Udruge su ustvari najbolja komunikacija između problema građana i onoga što neke institucije u sustavu ne mogu odraditi. Tu su udruge najbolji partner. Ta civilna inicijativa kad jedni druge guramo, otvaramo vrata i dođemo do rezultata. Vaš rezultat je radno mjesto za ovih 15 žena što je velika stvar.“- zaključio je gradonačelnik Dumbović.
Dodajmo da je  ovo sjajan nastavak jučerašnjeg dana kad je Udruga za razvoj lokalne zajednice „Naš život“ Petrinja u sklopu projekta „Zajedno u trećoj dobi“, a radi se o projektu u sklopu poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda zaposlila 27 žena na poslu gerontodomaćica, a Grad Petrinja je također partner i tog uspješnog projekta.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here