Velika kiša u Petrinji potopila nekoliko podruma – Grad Petrinja poziva vlasnike da se jave radi nadoknade štete

Autor:Miroslav Šantek

PETRINJA IMA PUNO lijepih mjesta za život.Jedno od njih je svakako i ulica Vladka Mačeka smještena u kvartu Majdanci. Ulica je to koja sa strane teče uz prometnu Radićevu i s druge strane pored sklopa ulica koje se prostiru prema nasipu Petrinjčice.Jednosmjerka, idealna za život mladih obitelji, a jedna od njih je to shvatila i ovdje kupila prije par mjeseci kuću. Ljubav 24-godišnje medicinske sestre iz Petrinje Marine i 26 – godišnjeg vojnika rodom iz Topuskog Marka okrunjena je bebom starom tek 18 dana po imenu Matias Majstorić.Taj petrinjski klinac kad poraste moći će pričati da je zbog jedne poplave zabilježen u medijima. I doista, sinoć se dogodila prava poplava u toj ulici gdje je iz jedne šahte koja nije mogla primiti ogromnu količinu vode koja se slila u cijev došlo do probijanja vode u nekoliko obiteljskih kuća i podruma.

OKO 19 SATI voda je počela ulaziti u dvorište i naš podrum. Zvali smo vatrogasce koji su odmah nakon 10 minuta došli i spasili nas od veće poplave – govori nam Marina. Ovo je već drugi put da nam nakon jake kiše voda ulazi u kuću, a isto se dogodilo i našoj susjedi Ružici Peškir koja sama živi. Mislimo da nešto nije u redu sa šahtom koja je sada u ovoj Aglomeraciji napravljena. Imamo i štete u podrumu, dvije peći za centralno grijanje su potopljene, ne znamo što učiniti. Došli su i ljudi iz Kolektora i iz Privrede, a došao je do nas i gradonačelnik Darinko Dumbović koji nam je rekao da to ne može tako biti i da se ne smije događati  i da će grad sufinancirati štetu ako budemo pisali žalbu i tražili odštetu. Zahvaljujemo se dečkima petrinjskim vatrogascima koji su dali sve od sebe i još su nam ostavili preko noći malu potopnu pumpu za podrum ako bude potrebno – govori Marina.

OGROMNE KIŠE SU SE ISPADALE, svanulo je sajmeno petrinjsko jutro. I sunce se počinje probijati. Vijesti stižu iz mnogih krajeva Hrvatske o štetama od nevremena. Lokalnih poplava je bilo u mnogim gradovima. Što se dogodilo i što sa štetom koja je nastala građanima pitali smo jutros gradonačelnika Dumbovića: Ja se prvo duboko ispričavam građanima. Sinoć je u Petrinji pala ogromna količina kiše i pojedini dijelovi grada su imali problem. Reagirao sam odmah i otišao direktno na teren vidjeti situaciju. U tijeku su radovi na Aglomeraciji i cijeli sustav odvodnje još nije gotov i ovo što se sinoć nažalost dogodilo s probijanjem vode u nekoliko kuća u Mačekovoj će sigurno biti riješeno. Ovaj mukotrpan posao moramo privesti kraju,to je strateški projekt Republike Hrvatske i slovenski Kolektor ga mora završiti. Kad se u funkciju postave pumpe koje mogu usisati nevjerojatnih 6500 litara vode u sekundi što je neusporedivo više nego onda kad smo se borili s poplavama prije par godina, Petrinja će biti potpuno sigurna od poplava, a odvodnja kroz grad će biti završena. Zahvaljujem se svim građanima koji su imali i još uvijek imaju strpljenja kod ovog velikog projekta, a što se sinoćnjih događaja tiče,jutros smo na kolegiju dogovorili da će se ispred grada izaći na teren i procijeniti šteta od građana, a svi građani koji su oštećeni zbog poplave nek se jave u gradsku upravu na bilo koji način, osobno, telefonom, mejlom – grad će nadoknaditi štetu. To je moja odluka i poruka građanima i uz još jednu ispriku svima oštećenima poziv -javite se!. rekao je Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here