Sastao se Stožer civilne zaštite Grada Petrinje: U ponedjeljak počinje škola i prije toga ponovno će se uvesti aktivnost pranja i dezinfekcije ulica

U Velikoj vijećnici Gradske uprave  održan je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Petrinje. Gradonačelnik Darinko Dumbović izrazio je nezadovoljstvo zbog trenutnog stanja i bilance od ukupno 9 aktivno zaraženih Petrinjaca Covidom -19.

„Ljudi su se vratili s godišnjih odmora, mjere su malo popustile i odmah se osjeti  brojčano povećanje koje će i dalje rasti ukoliko ne budemo disciplinirani“, naglasio je gradonačelnik.

U ponedjeljak počinje škola i prije toga ponovno će se uvesti aktivnost pranja i dezinfekcije ulica koja će biti obavljena ovaj vikend. Ujedno, gradonačelnik je apelirao na provođenje svih mjera koje su na snazi, od dezinfekcije ruku i nošenja maski u svim zatvorenim prostorijama podsjetivši kako je Grad Petrinja već na samom početku epidemije ustanovama i građanima podijelio 20 tisuća maski.

Također,  dr. Inoslav Brkić, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije ponovio je ozbiljnost situacije, zahvalio  je djelatnicima petrinjske policije, vatrogascima i djelatnicima Komunalca na suradnji. Ujedno je zamolio za veći nadzor komunalnih redara u trgovinama i uslužnim djelatnostima što se tiče pridržavanja mjera.

Tijekom sastanka o daljnjem radu Stožera i aktivnostima koji su išli u kontinuitetu, kao i o aktualnim pitanjima koje naši sugrađani pitaju govorila je Ivana Lamza, zamjenica direktora Komunalca d.o.o.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here