Zaštitne maske:Tko ih je zaboravio ponijeti sa sobom u grad – tu je Popaj

Autor:Miroslav Šantek

OBIČNO JE SUBOTNJE PRIJEPODNE.Onoliko koliko može biti obično u ovim suludim vremenima korona histerije. Na petrinjskom placu i danas se održavaju stari dobri običaji obilaska štandova prepunih domaće hrane, voća i povrća, a ovo je idealno mjesto za kupiti i cipele, hlače, majice, gaće, čarape… ima i mesa. Ima i rabljene robe preko na buvljaku. Ima svega. A ima i nešto potpuno novo u ponudi. Zaštitne maske za lice.

ZVONKO HORVATINEC, u narodu petrinjskom znan po nadimku Popaj ima 59 godina, kaže da je u penziji i da mu treba svaka kuna. Obilazi grad, skuplja sekundarne sirovine, prodaje ih, kaže da tko želi raditi uvijek može zaraditi. Popaj ove subote stoji s otvorenom kutijom zaštitnih maski u rukama i iz sveg grla viče: Zaštitne maskeeeee!Pet kuna komad! Ima li kupaca?- pitam ga. Kaže da je prodao oko tri kutije do sada. Uvijek nekome treba maska. Zaboravi je kod kuće, a kako je Stožer zabranio ulaz u dućane i slične objekte bez maske, pa kome se ne da čekati u dugačkim redovima da bi ušao u ljekarnu zbog jedne maske, tu je Popaj.

Pročitao sam jednu dobru zezanciju na internetu. Kaže ovako:Narod koji već treći mjesec nosi jednu te istu masku za jednokratnu upotrebu ne može biti uništen.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here