Osmijeh im ne silazi s lica: Petrinja dobila novo sportsko i dječje igralište

Autor:Miroslav Šantek

DIJANA SEKULIĆ je mlada Petrinjka koja je ponosni “vlasnik” najvećeg životnog blaga – ima čak tri kćeri, tri razigrane male djevojčice: šestogodišnje blizanke Noru i Nikol i petogodišnju Teu,koje su došle sa svojom majkom iz Kučerine ulice na svečano, službeno otvorenje novoizgrađenog dječjeg igrališta, pored kojeg je izgrađeno i polivalentno sportsko igralište. Curke su se rastrčale po igralištu koje je za njih prečarobno i prelijepo: tu su vrtuljci, tobagan, ljuljačke…Dijana kaže da njene cure ne idu u vrtić, pa ih vodi po dječjim igralištima, čita PS portal preko kojeg dobija informacije i priče o ljudima i događajima iz Petrinje, a jako joj se sviđa i pozdravlja ovu novinu koju je izgradio Grad Petrinja. Sve je savršeno – veli. Prošetali smo igralištem i doista – prizori su lijepi i nesvakidašnji. Iz minute u minutu dolazi sve više djece, svi su sretni, veseli. Osmijeh im ne silazi s lica. Slično je i na sportskom igralištu ograđenom zaštitnom ogradom koje ima baš sve što možete poželjeti: nogomet, košarka, rukomet…

NA VRATIMA IGRALIŠTA je vpca u obliku hrvatske trobojnice.Prvi čovjek grada, gradonačelnik Darinko Dumbović uzima u ruke škare i u pratnji svoje zamjenice Viktorije Kaleb i Predsjednika Gradskog vijeća Grada Petrinje Nenada Radoševića, presijeca vrpcu i tim činom uz pljesak okupljenih građana svečano otvara ova igrališta smještena u Vatrogasnoj ulici. Na mjestu gdje su nekad bile socijalne barake i gdje je bilo dosta problema oko sređivanja imovinskih odnosa, sada su izgrađena nova igrališta. To je još jedan projekt Grada Petrinje koji je potpuno ostvaren i uspio. Ova investicija je isključivo gradski novac i to u iznosu od milijun i šesto tisuća kuna, a kako to već biva od završetka rata do današnjih dana, “pao” je i blagoslov od strane fra Dragana Grizelja. Dumbović koji je u zadnje vrijeme u žiži zbivanja po ostvarenim i izgrađenim objektima u Petrinji je zadovoljan što vidi ovako puno djece koja su se rastrčala, zadovoljan je i izvedbom igrališta i već najavljuje nove projekte ove vrste: igralište u Dumačama i Taborištu. Gleda preko obližnjih krovova u veliku dizalicu koja dominira nebom iznad ovog dijela Petrinje. To je gradilište kapitalnog objekta Grada Petrinje – buduće sportske dvorane čiji napredak je vidljiv iz dana u dan i kad se završi to će biti kruna Dumbovićeve ekipe jer ovako nešto se u slobodnoj Hrvatskoj u Petrinji nikad nije gradilo.

NIJE ŠATOR AGE HASANAGE, ali završetak ovakvog projekta se mora proslaviti. Postavljene su klupe i stolovi pored igrališta ispod velikog šatora gdje su došli građani, najviše iz ovog kvarta. Neke su gospođe ispekle i fine bureke i pite i sve to servirale zainteresiranima, a ukusne Kranjske kobasice Bjekić i ekipa dijelili su uz sve preporučene epidemiološke mjere doba u kojem živimo. I klinci su, kako to neko nepisano pravilo nalaže dobili poklone za uspomenu na ovaj veliki dan: podijeljeni su im sportski dresovi s imenima nogometaša i popularnih europskim klubova.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here