Pivo teče – bubrezi se liječe: Večeras će ljudi uživati uz Kupu

Autor:Miroslav Šantek

PRIJE DVA TJEDNA na sisačkoj šetnici Slave Striegla uz samu Kupu održana je kulturno-sportsko-zabavna manifestacija Kupske noći. Građani su u velikom broju došli na ovo mjesto i uživali u mnogobrojnim sadržajima  koji su bili organizirani pod kovid uvjetima i poštivanju preporuka epidemiologa. Kasno ljeto ili rana jesen u Sisku donijela je dah života koji se sve rjeđe može sresti u ova korona vremena, a Siščani ne misle stati. Večeras se na istom mjestu održava Festival piva.

 

TRADICIJA PROIZVODNJE PIVA u gradu Sisku datira još od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak, koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi što postoji do današnjega vremena i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara tijekom povijesti mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare.U centru grada Siska posjetitelji  na jednom mjestu mogu kušati i kupiti vrhunska piva koja su proizveli domaći pivari. Uz dobro pivo ide i dobra glazba, u sklopu festivala organiziran je i koncert poznatih glazbenika. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći naučiti i detalje o samoj proizvodnji piva. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji mogu uživati u prikladnoj „pivskoj“ gastro ponuda.
Dođite i proveselite se s nama na Festivalu piva u Sisku. Čekamo vas! – tako poručuju organizatori, a nema sumnje da će se mnogi večeras odazvati na njihov poziv.

6. Sisački festival piva održat će se u subotu, 12/9/2020, a program je sljedeći:
15,00 sati – Obilazak ”Rute starih sisačkih pivovara” u organizaciji
Gradskog muzej Sisak
17,00 sati – Predstavljanje craft pivara
– Kvizopija – Prvi sisački pub kviz (posebno izdanje na
temu piva)
18,00 – 22,00 sata – Cirkorama show
Koncerti:
18,00 sati – BLUZY THREESOME
20,00 sati – POCKET PALMA
22,00 sata – PICKSIEBNER
Vožnje brodom ”Juran i Sofija” – polasci u 16,00 sati i 18,00 sati
Dječji korner kod Granika – cjelodnevni program za djecu uz Udrugu ”Kas” i mini lunapark

 

ŠETNICA JE SPREMNA. Postavljeni su drveni štandovi, klupe, bačve sa znakom festivala, jesenski plodovi kao ukras, a već dan prije građani obilato koriste te novotarije. Fotografiraju se za uspomenu, odmaraju uz pogled na Kupu, a u toploj noći uživaju ispod stotina žarulja obješenih po granama drveća. Čini se da će to biti još jedna noć za pamćenje. Pivo teče – bubrezi se liječe. To je parola, uzrečica koju smo svi čuli. Šaljiva stvar koja je završila kao logo na mnogim majicama. Naravno, pivo je vrlo zdravo za organizam. Naravno, u umjerenoj količini.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here