Direktan prijenos govora predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen o stanju Unije sutra na PS-portalu

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen će sutra, 16. rujna 2020. s početkom u 9:00 sati po našem vremenu, održati govor o stanju Unije, tzv. State of the Union ili SOTEU.

Govor ćete moći pratiti u direktnom prijenosu i na PS-portalu.

Inače, svake godine u rujnu predsjednik EK drži govor o Stanju Unije pred Europskim parlamentom, osvrćući se na postignuća u protekloj godini te iznoseći prioritete za sljedeću godinu kao i načine kako rješavati najvažnije probleme. Korisnicima društvenih medija omogućeno je da prije samog događaja predsjedniku/predsjednici putem Facebooka, Instagrama, Twittera ili e-pošte pošalju svoja pitanja u obliku videozapisa. Odgovori na odabrana pitanja objavljuju se u snimci redovite razmjene pitanja i odgovora s Predsjednicom.

Predsjednica EK Ursula von der Leyen, foto: screenshot

Ovogodišnja rasprava o Stanju Unije dolazi u vrijeme kada se EU, ali i cijeli svijet, suočava sa svim posljedicama koje je uzrokovala koronakriza. Pitanja gospodarskog oporavka, klimatskih promjena, nezaposlenosti, migracija itd. zahtijevaju brze reakcije i donošenje odgovarajućih mjera, imajući pri tom u vidu poštivanje građanskih prava i sloboda te nesputavanje demokratskih procesa. Ali i pitanja što će biti s europskim zelenim planom i tranzicijom prema zdravom planetu također traže odgovore.

Nema sumnje da  je pred svima nama izuzetno zahtjevno razdoblje, stoga se govor Ursule von der Leyen kao i rasprava o Stanju Unije ove godine očekuju s posebnim interesom.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here