Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture, u okviru svoje redovite tribine ‘Zalogaj poezije’, organizira u petak 18. rujna 2020. godine promociju haiku zbirke Siniše Matasovića ‘Noću za šankom’.

Siniša piše poeziju, prozu, haiku poeziju, a bavi se i uredničkim radom. U sisačkom ogranku Matice hrvatske moderira i vodi poetske večeri pod nazivom Stihovnica Siska, a tri godine je bio zamjenik glavne urednice časopisa Riječi. Stručni je suradnik za područje književnosti pri Sisačkoj udruzi za promicanje alternativne i urbane kulture, urednik je njihove nakladničke djelatnosti i pokretač biblioteke Teatar piva. Pri udruzi je također glavni i odgovorni urednik novooformljenog međunarodnog časopisa za književnost i umjetnost Alternator.

Tri godine je radio kao vanjski suradnik HRT-a (dramatizacija) na emisiji pod nazivom Radio roman. Voditelj je književne tribine Siniša Matasović vam predstavlja u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak. Zamjenik je Dušana Gojkova, glavnog i odgovornog urednika časopisa Balkanski književni glasnik, član je Matice hrvatske i Društva hrvatskih književnika, odnosno predsjednik Ogranka DHK Sisačko-moslavačke županije.

Do sada je objavio:
Sisak se uspješno pretvara da spava, zbirka poezije, MH Sisak 2015.
Nećak, roman, MH Sisak 2016.
Tvoj novi dečko, zbirka poezije, MH Sisak 2018.

Promocija će se održati u Sisku s početkom u 19:30 sati.
Siscia Jazz Club, terasa.

Sudjeluju:
Siniša Matasović, autor knjige
Žarko Jovanovski, urednik knjige
dr. sc. Dariya Pavlešen, Katedra za ukrajinski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Voditelj ‘Zalogaja poezije’ je Salih Kulović

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here