Zbogom Proja

Autor: Miroslav Šantek

Dragan Prošić – Proja, mnogim Petrinjcima poznat kao čovjek s gitarom umro je danas u svom domu u kući pored koje vječno Petrinjčica teče. Već duže vrijeme je bolovao od teške bolesti od koje je danas izgubio i životnu bitku u 47 godini života.

Petrinja je oduvijek imala osebujne ljude, one dosljedne do samog kraja, ljude koji su živjeli po svome, koji nisu nikada mijenjali mišljenja niti način života. I Proja je bio jedan od njih. Od dječačkih dana navučen na magičnu privlačnost rock glazbe koja ga je potpuno obuzela, unijela mu u glavu tekstove pjesama, melodije, gitarske rifove. I on je znao da će tako proživjeti cijeli život. Svirao je gitaru i pjevao po zadimljenim barovima za šaku kuna, živio u trenutku s nesigurnom budućnošću, živio na onaj način na koji bi malo tko od nas imao petlje.

Prošlog ljeta, u šumici kod Jagićevog kioska je posljednji put nastupio u životu. Svirao je gitaru i pjevao hitove od Štulića do Bregovića, od Lennona do Jaggera i nazad. Vjerovao je u bolju budućnost i bolje zdravlje. I mi, njegovi frendovi smo vjerovali da će se oporaviti i nastaviti “rokati”.Ali, nažalost, nije. Proja se preslio na onaj drugi svijet.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here