Vandalizam koji se oteo kontroli:Tko to dovodi u opasnost petrinjsku djecu?

Autor:Miroslav Šantek

NAJLJEPŠE PETRINJSKO DJEČJE I SPORTSKO IGRALIŠTE

Nema tome ni dvadeset dana kako se na zadovoljstvo tisuća građana Petrinje otvorilo potpuno novo izgrađeno sportsko i dječje igralište u Vatrogasnoj ulici. Tamo gdje su nekad bile socijalne barake i potpuno zapušteni prostor, aktualna petrinjska vlast i gradonačelnik Darinko Dumbović odlučili su taj prostor proljepšati i prenamjeniti, i uz puno problema oko vlasničkih odnosa uspjeli su napraviti novi sadržaj:funkcionalno sportsko i dječje igralište na koja su odmah građani pohrlili, a koštalo je milijun i šesto tisuća kuna.

Osmijeh im ne silazi s lica: Petrinja dobila novo sportsko i dječje igralište

VANDALIZAM KOJI SE OTEO KONTROLI

Nažalost, postoji dugogodišnji problem vandalizma u Gradu Petrinji koji je često puta zabilježen i objavljen na PS portalu. Od lomljenja i trganja koševa za smeće i klupa na nasipu Petrinjčice ili lomljenja mladih lipa… sve te vijesti građani vrlo emotivno i ljutito doživljavaju i putem društvenih mreža izražavaju svoje negodovanje i bijes tražeći rješavanje tih problema. Ovog puta se ponovno dogodio problem, ali dosta opasan i vrlo zlonamjeran, jedan od onih koji se ni pod koju cijenu ne bi smjeli događati.

Anton Tadić je gradski vijećnik koji je godinama bio glasan i uporan u zahtjevima da se u njegovoj gradskoj četvrti izgradi dječje i sportsko igralište

PREPILJENI VIJAK, OSTALI IZVUČENI IZ LEŽIŠTA

Aktualni sat sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje je vrijeme kad vijećnici postavljaju pitanja ii traže odgovore koji ih zanimaju od predstavnika gradske uprave, najčešće gradonačelnika. Na jučerašnjoj sjednici, vijećnik Anton Tadić je vidno razočaran uputio pitanje i samim tim činom obavijestio javnost o friškom vandalizmu koji se dogodio u njegovoj gradskoj četvrti, na tom prelijepom igralištu u Vatrogasnoj ulici. Tadića zanima što se to dogodilo jer je čuo da je došlo do opasnog vandalizma i tražio je detalje o čemu se točno radi.

Gradonačelnik Darinko Dumbović je sa svojim timom ovdje ostvario velik projekt u Vatrogasnoj ulici na zadovoljstvo građana . Zgrožen je vandalizmom koji se dogodio

Gradonačelnik Dumbović je također jako ljut i razočaran. Ponovio je s govornice cijeli mukotrpan put do samog ostvarenja ovih novih objekata, zahvalio vijećniku Tadiću iz te gradske četvrti i cijelom timu gradske uprave koja je ostvarila ovaj projekt i najavio da će se zbog ovako opasnog i zlonamjernog vandalizma morati postaviti kamere na igralište, a pročelnicu Veru Kaurin pozvao da javnosti iznese najnovije informacije o ovom događaju.

Vera Kaurin, privr. pročelnica UO za komunalne djelatnosti izvjestila je gradske vijećnike o detaljima počinjenog vandalizma

Kaurin je objasnila da je došlo do problema na jednoj spravi na dječjem igralištu. Tvrtka Komunalac koja upravlja igralištima i stalno ih pregledava uočila je oštećenje i opasan problem na koji su odmah reagirali i ogradili i zaštitili jednu spravu koja nije bila više za upotrebu. Naime, primjetili su da je netko prepilio jedan vijak, a da su ostala tri izvučena iz ležišta i tim činom doveo u opasnost korisnike sprave. Obavijestili su gradsku upravu, a na lice mjesta je poslana inspekcija koja je ustvrdila da je ovo čin vandalizma i da je netko namjerno potrgao spravu. Grad će pokrenuti prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a sprava će se popraviti i ponovno biti spremna za upotrebu.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here