Mala glazbena čestitka za Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava svake godine 1.listopada,  Dom za starije osobe Glina  organizirao je za svoje korisnike prigodni domjenak te glazbeni nastup. Naime, njihovi su se prostorni uvjeti pokazali prikladnima za organizaciju takvog događaja, uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera. Ravnateljica doma Renata Tominović- Ceković obratila se prisutnima , čestitala im sretan Međunarodni dan starijih osoba uz riječi : „ Želimo vas zagrliti pjesmom“. Korisnici su pjevali, kuglali  na svježem zraku, a dio ih je u događajima uživao sa svojih prozora što je omogućio prekrasan jesenski dan. Očito, dobre energije nikome nije nedostajalo. Na bogatom stolu našlo se obilje domaćih kolača i slastica. Ravnateljica i  djelatnici Doma su na današnji dan željeli zagrliti pjesmom svoje  korisnike i tako pokušati ublažiti nimalo laku svakodnevnicu. Kao da starost nije sama po sebi teška, zbog pandemije korone, posebno ranjivi stanari treće životne dobi, svoje   dane provode daleko od očiju bližnjih i neposrednog dodira s vanjskim svijetom.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi. Nužno je osigurati životni okoliš prilagođen kako zdravstvenim tako i socijalnim potrebama i funkcionalnoj sposobnosti starijih osoba. Zdrave, aktivne starije osobe važan su resurs svojim obiteljima, zajednici i ekonomiji cjelokupnog pučanstva. Na pitanje da li je se prema njima tako odnosimo u svojoj sredini i u društvu u cjelini, svatko može za sebe dati odgovor.

Dom za starije osobe Glina nastoji svojim korisnicima što više pružiti osjećaj obiteljskog zajedništva, ljubavi i topline. I danas je to bio  jedan lijep ,sunčan, ugodan i duhovno ispunjen dan za sve  korisnike i djelatnike Doma. Zato, neka ovaj dan  sve nas prožme srećom i radošću te nam dugo ostane u lijepom sjećanju.

Sretan vam Međunarodni dan starijih osoba!

 

Za ps portal Katica Gašljević Tomić

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here