Akcija „lajkam Sisak“ u Osnovnoj školi Viktorovac

Autor: Marjan Gašljević

Projekt Lajkam Sisak od 2014. godine kontinuirano promovira kvalitetu života u Sisku, s naglaskom djelovanja prema djeci i mladima.
Do sada je provedeno pedesetak akcija uređenja dječjih igrališta i školskih dvorišta, manifestacija i natjecanja, te uručeno nekoliko donacija osnovnim školama s ciljem unapređenja kvalitete odgoja i obrazovanja na području grada Siska.

U sklopu projekta Lajkam Sisak, Radio Sisak u suradnji s gradom Siskom organizira male komunalne akcije. Tijekom ovog i idućeg tjedna u dvorištima četiri sisačke osnovne škole, postavit će se mala odmorišta nastala zajedničkim kreativnim snagama Komunalca Sisak i učenika Osnovnih škola Braća Ribar, Viktorovac, 22. lipnja i Ivan Kukuljević.

Danas smo zatekli vrijedne volontere te predstavnike donatora i Grada na vanjskim prostorima Osnovne škole Viktorovac gdje su, uz pomoć vrijednih učenika i učitelja Škole postavili jedno malo odmorište ali su i uređivali školski cvijetnjak te su postavili nekoliko kućica za ptice. Svakako će učinjeno uvelike uljepšati školsko dvorište i privuči poglede svih koji će tu svratiti.

Prošle je godine, primjerice, uređena učionica na otvorenom koju učenici i učitelji rado koriste a posebno je to došlo do izražaja sada u ovoj korona krizi kada se učitelji maksimalno trude izvesti učenike na boravak u prirodi te učiti na svježem zraku u lijepom okruženju bogatog Viktorovačkog parka.

Na žalost ova vanjska učionica kao i učionica koju su prije nekoliko godina uredili vrijedni članovi Udruge Zibel omiljeno su mjesto lokalnih vandala koji za ispoljavanje njihovih niskih strasti s kojima uništavaju ova korisna i lijepa mjesta. Nadam se, kao i svi sudionici akcije, da će učinjeno „izdržati“ što duže u korist svih koje raduje i najmanji napredak u našem lijepom Gradu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here