Petrinjski plesači ponovno uspješni na Prvenstvu RH

Prvenstvo Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima održano je protekle subote u Samoboru. Nakon duže pauze „probivši led“ dva tjedna ranije na Prvenstvu RH u 10 plesova, svoj niz uspješnica članovi Sportskog plesnog kluba „Petrinia“ nastavili su i na državnom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima.

Svoju izvrsnost ponovno dokazuju SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas koji su se na ovom prvenstvu, osim u svojoj starosnoj kategoriji „starija mladež“, natjecali i u kategoriji „under 21“ i, kao najmlađi sportski plesni par, osvajaju i ovu kategoriju te s prvenstva odnose dva naslova prvaka RH, što znači da su i 19. put obranili titulu najboljih.

Njima uz rame svoje umijeće potvrdili su ponovno i SPP Filip Franić – Vanesa Augustić, koji su se u „starijoj mladeži“ također popeli na postolje i okitili brončanom medaljom, dok im je za „nijansu“ ista izmakla u kategoriji „under 21“ i osvojili su četvrto mjesto.

Nešto mlađi petrinjski plesači, SPP Matija Baljak – Klara Autischer, u kategoriji „mlađa mladež“, također, izvrsnom izvedbom latinsko-američkih plesova ulaze u finale i osvajaju fantastično treće mjesto i brončanu medalju.

U finale u svojoj kategoriji „osnovci“ ulaze i SPP Mak Flatz – Marija Zubak i nadomak postolja osvajaju odlično četvrto mjesto.

Najmlađim petrinjskim plesačima SPP-u Toma Svoboda – Katja Marjanović bilo je ovo tek njihovo drugo natjecanje i drugo državno prvenstvo, koje su i ovaj put hrabro i uspješno odradili osvojivši izvrsno peto mjesto.

Svoje predstavnike SPK „Petrinia“ imao je i u kategoriji „veterani I“ SPP Tihomir Baljak – Silvana Baljak, koji su se također okitili brončanom medaljom zauzevši treće mjesto.

U drugom dijelu natjecanja natjecale su se kategorije pojedinaca, grupa i formacija, a „Petrinia“ je svoje predstavnike imala u kategoriji „osnovci“ i „under 21“. Kod pojedinaca u „osnovcima“ izvrsna Petra Baljak u konkurenciji od 14 natjecatelja ulazi u finale i osvaja fantastično peto mjesto, dok u kategoriji „under 21“ Elena Stanešić, kao jedna od najmlađih natjecateljica u toj kategoriji, zauzima 15. mjesto.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here