Nevjerojatno: Danas slave 64 rođendan a još uvijek izgledaju kao klinci

Autor:Miroslav Šantek

IMPRESIVAN JE POPIS radova, energetske obnove, ulaganja u standarde i gradnje potpuno novih objekata u petrinjskoj priči oko vrtića u posljednjih nekoliko godina otkad je kormilo grada preuzeo današnji gradonačelnik Darinko Dumbović. Nakon nedavno sagrađenog vrtića u Češkom selu i impresivan objekt Mali princ, nekadašnja zgrada Kotve koju je grad kupio uskoro će ući u energetsku obnovu, a danas u dvorištu tog velikog objekta na svježem zraku igraju se djeca. Dobacuju se loptom, smiju se, viču, sve uz prisustvo i budno oko svojih teta koje brinu o njima, a okoliš dvorišta je raskošno okićen.  Na travi se kočoperi velik slavoluk ukrašen vrpcama i balonima i brojka 64. Naime, danas ovi klinci slave rođendan njihovog vrtića Petrinjčica. I oni i svi oni koji su kroz ova prohujala desetljeća prošli kroz ovu petrinjsku ustanovu, a koja će i u budućnosti primati djecu u svoje odaje.

Ravnateljica Nataša Vidović

NATAŠA VIDOVIĆ  je ravnateljica svih tih objekata u kojem svakodnevno žive klinci i svake godine u listopadu organizira sa svojim timom veliku rođendansku proslavu u velikoj dvorani Hrvatskog doma, a ove godine iz svima znanih koronavirusa vremena ta fešta je izostala, ali djeca će se u sigurnosti soba osladiti tortom i sokovima. Danas je u petrinjskom vrtiću kojeg je gradska vlast iz onih davnih YU vremena sagradila i pustila u život još 1956 i kroz kojeg su prošle brojne generacije djece upisano 420 djece u pet objekata sa 21 odgojnom skupinom što je vrlo velik broj. Vidović naglašava da je prije pet godina bilo upisano 315 djece u 16 odgojnih što govori da je postignut cilj povećanja smještajnog kapaciteta u vrtićima vidljiv i da je trebalo puno truda i rada i novaca uložiti na tom uspjehu i na ovaj veliki dan zahvaljuje pomoći Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića bez kojih to ne bi bilo moguće ostvariti jer su oni prepoznali probleme i riješili problem koji se godinama prije događao. Zahvalila se i svim bivšim i sadašnjim djelatnicima vrtića koji su svoje živote utkali u ovaj vrtić, a sve u dobrobit petrinjske djece.

U goste je došao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović i donio veliku tortu

S VELIKOM TORTOM U RUKAMA koju krasi broj 64 u dvorište je sa svojim suradnicima došetao gradonačelnik Dumbović i porazgovarao s klincima, a ravnateljici i svom osoblju čestitao njihov rođendan. A i njegov, jer kroz šalu kaže da ne može pogriješiti kad ga netko pita koliko petrinjski vrtić ima godina kad su isto godište. Prisjetio se svih prijašnjih proslava rođendana koji su bili veseli i raskošni i nada se baš kao i ravnateljica da će idući 65 rođendan vrtića biti proslavljen onako kako teba -raskošno u igri i veselju. Podsjetio je i da je Grad Petrinja uložio velika sredstva u sigurnost i smještaj petrinjske djece , da je Petrinja jedan od rijetkih gradova koji imaju i logopedsku pomoć, a želi da baš svako dijete do Nove godine bude upisano u vrtić, a najveća mu je želja da danas, sutra u vrtićima bude i 500 djece, a Grad će i dalje ulagati novac i brinuti o petrinjskim klincima

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here