Opičene mlade cure i noć petrinjska

Autor:Miroslav Šantek

LJEPŠI PRIZOR jednostavno te prohladne večeri nije postojao. Pet nasmiješenih, zgodnih, mlađahnih djevojaka je zabilježila leća mog Canona te davne ranoproljetne večeri 2010. na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja.Cure su se super zabavljale na koncertu Psihomodo popa koji je tada nastupio u sklopu Festivala nenasilja kojeg je organizirala petrinjska udruga PANJ, a uz njih su svirali još i bendovi Adastra, Otkazani let, Bulldozer i The Unknown. Pronašavši u arhivi ovu fotografiju i vođen mišlju o današnjim nenormalnim vremenima kovid pošasti i preporukama razno raznih Stožera o zabranama ovakvog ponašanja koje nasušno nedostaje, zanimalo me je što se dogodilo u godinama poslije ovog klika zatvarača mog fotoaparata: gdje su te cure danas, što rade i jesu li zauvijek napustile ovaj stari grad pored Petrinjčice i Kupe? Kontaktirao sam jednu od njih, Antonetu Ivančić i stigao je ponoćni odgovor u moj elektronski poštanski sandučić iz Nove Gradiške.

NA FOTOGRAFIJI SU: Gordana Antunović, Marijana Jurman, Maja Tonković Debeljak, Dejana Blažević i ja ( Antoneta Ivančić). Goga je u Zagrebu, živi tamo sa dečkom, radi,  Marijana je udana, živi u Zagrebu, ima dvoje djece – tad nije bila udana nit imala djecu. Maja živi u Petrinji udana i ima dvoje djece, a  tad je bila slobodna cura. Dejana živi u Zadru, radi tamo, živi s dečkom. Tad je bila s drugim dečkom i živjela u Vrginmostu. I ja, tad bila udana,  više nisam, živjela u Petrinji, sad se vratila doma u Slavoniju u Novu Gradišku. Radim u vrtiću kao odgojiteljica i rado slušam i dalje Psihomodo pop kao i te večeri. Te večeri smo izašle van neplanski, brzo se dogovorile i na kraju je to bio jedan od boljih izlazaka koje smo naravno dobrano zalile pivom i bambusom i salvama smijeha … Sad više nismo baš ekipa, rijetko se viđamo, ali uspomene ostaju uspomene. Lijepa sjećanja. Na taj grad, na lijepe dane, noći, na odlično društvo i na opičene mlade cure i Psihomodo pop.

Kaže Antoneta i da su svaka iz svojih razloga napustile ovaj grad, ali koji im je nepovratno ušao pod kožu i u kojeg se svake godine bar na par dana vrate. Život ide dalje. Zaustavljen je samo na fotografiji.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here