Blago Zadro

Drugi biciklistički maraton u spomen na general-bojnika Blagu Zadru ove godine neplanirano prolazi i kroz grad Petrinju. Sudionici maratona zastali su kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima te odali počast poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Kod spomenika ih je pozdravio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje te se zajedno s njima poklonio poginulim braniteljima. Ovom je prilikom naglasio kako je ovo put istine, ljubavi i zajedništva koji daje poruku o hrabrim ljudima kao što su bili general Zadro i pukovnik Matanović koji su dali svoje živote za Hrvatsku. „To treba uvijek gledati s posebnim poštovanjem. Vaša misija je da obnovimo sjećanja na Domovinski rat. Vi spadate u generaciju ljudi koji su stvarali Domovinu, a bojim se kada jednog dana ne bude hrvatskih branitelja i onih koji imaju senzibilitet prema Domovinskom ratu da će se taj osjećaj izgubiti. Zato ga je bitno prenositi s koljena na koljeno.“ – istaknuo je gradonačelnik Dumbović.

 

Ivica Lozina, umirovljeni bojnik 4. gardijske brigade i voditelj puta rekao je kako su maraton pokrenuli prošle godine, te kako imaju namjeru da postane tradicionalan. Maraton je krenuo 9. listopada iz Ledinca kraj Gruda, rodnog mjesta generala, a cilj im je stići u Vukovar 16. listopada, na dan kada je 1991. godine Zadro poginuo u obrani Vukovara. Zahvalio je Arturu Pintaru, predsjedniku udruge HVIDRA Petrinja na pomoći te gradonačelniku na izdvojenom vremenu i podršci koju im je pružio.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here