Asfaltiranja u sklopu projekta Aglomeracije u Petrinji nastavljaju se te je na red došla i ulica Zvonimira Kuhara. Miodrag Čavić, direktor poduzeća Privreda rekao je više o radovima: “Danas se asfaltira Kuhareva i nastavak Jelene Babić. Ukupno je 325 metara ili 1300 kvadratnih metara asfalta. Ovaj tjedan nastavljamo asfaltiranje u Šimončićevoj i Šulekovoj i dalje redom u ovom kvartu. Ima dva do tri kilometra cesta koje ćemo u idućih tjedan do dva dva završiti i asfaltirati.Paralelno se radi na svim cestama koje su u završnoj fazi “

Radove je obišao i gradonačelnik Dumbović koji je istaknuo kako radovi na ovom izuzetno zahtjevnom projektu ne smiju stati. Mogu reći da ćemo bez obzira na vrijeme, prilike i neprilike, nastojati ovaj kvart urediti kako treba po samom projektu. Po ljudima koje ovdje susrećem, vidim da su zadovoljni i to je cilj. Cilj je da korak po korak idemo svaki dan sve više i više i da Petrinja bude asfaltirana. Danas mogu reći da smo 80 posto posla iz Aglomeracije napravili. To je ogroman posao.”- istaknuo je Dumbović.

Dodaje kako je na gradilištima po pitanju Aglomeracije u Petrinji trenutno angažirano 125 ljudi. „Najviše me veseli što će sutra-prekosutra ići Sisačka ulica gdje moramo odraditi onaj dio koji je na Hrvatskim cestama. Ponavljam i uvijek ću ponavljati, Hrvatske ceste su nam u tom projektu partneri, oni nam pomažu da stisnemo izvođače, to vrijedi i za Županijske ceste i Ulicu Gromova. Želim da se svi skupa senzibiliziramo i da svatko preuzme svoju zonu odgovornosti i da potjeramo na svom gradilištu. Informaciju imam od maloprije da će resorno Ministarstva graditeljstva u ovoj godini sigurno izdati građevinsku dozvolu za pročistač koji je od kapitalnog interesa, a znamo da je cijeli ovaj projekt od interesa Republike Hrvatske. Resorno ministarstvo i Hrvatske vode se maksimalno uključuju jer vide da je vrag odnio šalu, znači da se moraju svi primiti posla i završiti ovaj projekt.“naglasio je gradonačelnik i ujedno je zahvalio i Privredi na svemu što čine kako bi se ovaj projekt priveo kraju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here