Sve ceste koje su asfaltirane u Petrinji su iste širine kao i prije Aglomeracije, a neke i šire

Autor:Miroslav Šantek
SUBOTA JE popodne. Nema cike i vike malih učenika koji svakog dana ovim ulicama prolaze do obližnje OŠ Mate Lovraka u Petrinji.Sivi je dan, pravi jesenski, a na još vrućem, friškom asfaltu kojeg su strojevi postavili jutros, trogodišnja djevojčica Vanesa u pratnji svoje majke Lidije Turkeš, vozi se na bicikliću prema svojoj kući u Šimunićevoj ulici. Dvije starije gospođe razgovaraju na trijemu jedne kuće i gledaju kako zauvijek nestaju rupe ispred njihovih kuća. I dosta drugih domaćina je izašlo u svoja dvorišta. Kažu da im se sviđa to što vide i da su njihove muke s rupama prestale. Iz džezve se puši vruća crna kava koja je skuhana radnicima koji asfaltiraju njihovu ulicu. Da se malo odmore i ugriju se na ovom prohladnom vjetru.
SVE ULICE koje su asfaltirane u Petrinji nakon što je na njima završen projekt Aglomeracije su u istim mjerama kao i prije projekta – odmah u glavu govori direktor poduzeća Privreda Miodrag Čavić, a neke su i šire nego što su bile, a nikako manje. Danas su asfaltirane Štromarova i Šimunićeva ulica, a već su u pripremi za daljnje asfaltiranje Šulekova i Božićevićeva. Sve ovisi o vremenskim uvjetima, ali asfaltiranje u svakom slučaju  ide dalje. Kad se ovaj gradski kvart završi, prelazi se na drugi.
I PETRINJSKI  gradonačelnik Darinko Dumbović je došao vidjeti kako napreduju radovi. Zadovoljan je viđenim i kaže da se polako projekt privodi i svome kraju. Kaže da projekt treba završiti i da će se sve rupe u Petrinji pokrpati sve dok radi Asfaltna baza. Kaže i da zna da postoji određeni problemi u Aglomeraciji ali i da posao treba privesti do kraja. Kaže da je i dobro da ljudi svoja mišljenja govore preko društvenih mreža jer je to smisao demokracije.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here