Uz godišnjicu stradanja žrtava Vukovara i sjećanja na sva stradanja ovog grada gradonačelnik Darinko Dumbović na poziv braniteljkih udruga grada heroja poslao je svoje izslanstvo na odavanje počasti i polaganje vijenca.
U izaslanstvu Grada Petrinje u Vukovaru su bili Darko Dumbović, predsjednik koordinacije Udruga iz Domovinskog rata Grada Petrinje, iz Udruge udovica hrvatskih branitelja Đurđa Bobinac i Ivančica Marinović te pripadnik Ratne policije Petrinja Stjepan Galijan.
Uz Memorijalno groblje Vukovar posjetili su spomenik na Ovčari, novouređeni vodo toranj, bijeli križ na ušću Vuke u Dunav, Spomen fom hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti te spomen obilježje u krugu vukovarske bolnice.
Tijekom boravka položen je vijenac i zapaljene svijeće zajedno sa Koordinacijom Udruga iz Domovinskog rata Grada Vukovara i izaslanikom gradonačelnika Ivana Penave, Zlatkom Zaoborni koji je ujedno član savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara.
POZIV PETRINJCIMA
Petrinjke i Petrinjci, uvažavajući preporuke infektologa i Kriznog stožera a u vezi zaštite od širenja zaraze Covid – 19 pozivamo vas u ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje da 17.11. svijeće koje smo prijašnjih godina palili organizirano zapalite kod svojih kuća.
Paljenjem svijeća kod svojih kuća (balkoni, dvorišta, ulica ispred kuće i sl.) iskazat ćete milost (izjava gradonačelnika Vukovara Penave) za sve žrtve iz Domovinskog rata Vukovara, Škabrnje, naše Petrinje kao i cijele domovine Hrvatske.
Pozvani smo da zapalimo svijeće za hrvatske heroje i nedužne civilne žrtve.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here