Autor:Miroslav Šantek
Zazvonio je danas telefon.Branko Šubić se javlja negdje s puta za Split. Priprema teren po gradovima kroz koje želi proći idućeg ljeta. U njegovu slučaju cipelcugom.
Za one koji ne znaju Branko Šubić je čovjek koji je u pedesetim godinama života osjetio poriv za nečim, za mnoge ljude vrlo ekstremnim i nemogućim. Ovaj Petrinjac, hrvatski branitelj, zacrtao si je petogodišnji sveti cilj. Nazvao ga je projekt “Branko Šubić za branitelje”. U tri ultramaratona prehodati put u čast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. Prvi put je krenuo iz Vukovara u ljeto 2017. i prešao nevjerojatnih 265 kilometara. Dvije godine poslije odvažio se na 260 kilometara hodanja od Knina do Petrinje, a gdje god prolazi i vidi spomenik poginulim i nestalim braniteljima, pokloni se, pomoli i zapali svijeću. I krene dalje. Prema rodnoj Petrinji u koju uđe točno na Dan pobjede i završi hodanje kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.
2021. će biti kruna njegovog putovanja, a radi se o ruti od Dubrovnika do Petrinje. Tako je jutros posjetio petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića koji ga je sa svojim suradnicima i  predsjednikom Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata našeg grada Darkom Dumbovićem ugostio, saslušao i obećao da će Grad Petrinja biti pokrovitelj akcije koja se planira povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 2021. godine.
Branko Šubić čim se vrati s putovanja ispričat će svoju priču za PS portal i njegovog medijskog brata za metropolu ZG-KULT, medije koje, kako on kaže, jako cijeni i koji su mu jako puno pomogli u njegovim dosadašnjim uspjesima.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here