Noć kazališta 2020.

Autor: Aleksandar Olujić

Sutra se, 21. studenog 2020., održava 12. po redu Noć kazališta. U ovoj jednodnevnoj manifestaciji, koja se tradicionalno održava treće subote u studenom, sudjeluju kazališta iz 11 europskih zemalja.

Projekt Noć kazališta (European theatre night) pokrenuli su 2008. godine Dječje kazalište Dubrava i Šibensko kazalište. Na ovoj, nultoj, Noći kazališta odigrano je ukupno šest predstava i održan isti broj popratnih programa. No, puno važnije od toga je da je projekt privukao veliku pozornost kazališnih kuća tako da su već slijedeće godine na prvoj Noći kazališta, održanoj 21. studenog 2009., sudjelovala 43 kazališta iz 21 hrvatskog grada, da bi slijedeće, 2010. godine manifestacija poprimila međunarodni karakter uključivanjem kazališta iz BiH, Crne Gore i Slovačke.

Usprkos vrlo delikatnoj situaciji i ove će godine kazališta u 50 hrvatskih gradova treće subote u studenom publici otvoriti svoja vrata. Program manifestacije po gradovima možete pogledati na poveznici https://www.noc-kazalista.com/program/.

Uz to, ove godine, organizator manifestacije omogućio je praćenje svečanog otvaranja u izravnom prijenosu putem Interneta koje će se moći pratiti na poveznici: Svečano otvorenje Noći kazališta .

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here