Odlazak: Mustafa Nadarević

Autor:Miroslav Šantek
Danas je u 77. godini života umro glumac Mustafa Nadarević. U ovoj nesretnoj covid godini koja je odnijela u zadnje vrijeme i mnoga poznata imena – prije samo nekoliko dana otišao je Kićo Slabinac i veliki umjetnik Petrinjac Ivan Kožarić, a ove nedjelje i Mustafa Nadarević.
Mustafa je bolovao od teške bolesti. Liječio se cijelu ovu godinu i povremeno bi se medijski javio i ohrabrivao ljude da odu na zdravstvene preglede kad je bolest u ranoj fazi i u visokom stupnju izlječivosti. Nedavno je izašao iz bolnice i odmarao se u Zagrebu. Njegovi prijatelji kažu da je čak i dobio koji kilogram u bolnici i da je u dobrom stanju. Činilo se da će pobijediti zloćudnu bolest.
No, Mustafa je zauvijek otišao. Ostavio je iza sebe izuzetnu uspješnu glumačku karijeru i definitivno je jedan od najpoznatijih glumaca s područja bivše Jugoslavije. Pogotovo u posljednje vrijeme kad je ušao u dnevne sobe milijuna ljudi s ulogom Izeta Fazilinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”. Svatko ga pamti po nekoj ulozi, a meni osobno je bio najbolji u filmu Već Viđeno i u klasiku filma Glembajevi, kao Leon Glembaj koji kaže: To je moja paranoidna mašina….
Otišao je zauvijek doista veliki glumac.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here