Pandemija koronavirusa je pojačala i nasilje u obiteljima, tajno sklonište u SMŽ je puno zlostavljanih žena

Autor:Miroslav Šantek
Nasilje nikad nema opravdanje. Međutim,ono postoji u mnogim oblicima i treba se protiv njega boriti. 25. studeni se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a oni koji se već 17 godina nesebično daju u borbi protiv nasilja i koji su tijekom godina na tajna skloništa smjestili i pomogli velikom broju zlostavljanih žena je nevladina udruga iz Siska Centar za žene Adela, čija predsjednica Senka Filipović kaže da su oni jedina ovakva udruga na cijeloj SMŽ, da su uvijek spremni pomoći da im se žrtve mogu javiti od 0-24 sata pozivom na 044 888 888.
Nažalost, pandemija koronavirusa je pojačala nasilje u obiteljima i sklonište je puno. Ali pozivaju žrtve da im se jave i da će im svakako pomoći. Centar dobro surađuje s Policijskom postajom Petrinja i  Savjetovalištem za djecu, adolescente i obitelj Grada Petrinje, pa su tako zajednički na petrinjskoj Gradskoj tržnici obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama dijeleći informativne letke i materijale građanima.
I policija i savjetovalište poziva žrtve da im se jave i da se počinitelji procesiraju, a žrtve zaštite, dok je akciju došao podržati i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji kaže da hrvatska država, općine, gradovi i županije moraju biti velika obitelj i da svi skupa moramo dobro otvoriti oči za nepravdu koju doživljavaju žene.
A statistika je neumoljiva. Ona pokazuje da je u Hrvatskoj svakih 15 minuta zlostavljana jedna žena.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here