Vozač zlatnog Citroena Saxo može odahnuti

Autor:Miroslav Šantek
Izgledalo je to kao u nekoj video igri. Priča obično krene s nekim lakšim razinama problema na putu kojeg treba proći, da bi došla do stupnja kad se neko mjesto ne prolazi baš lako i bez ponavljanja. Mladi dečko u zlatnom Citroenu Saxo došao je do visokog stupnja problema. Do mjesta gdje njegovo francusko vozilo za koje kruži glas da je udobno pri prelasku preko rupa ne može ih ni na kakav način izbjeći. Rupe su preko cijele ceste i u neku mora zagaziti. Stajao sam sa strane i promatrao njegov iskustvo izbjegavanja rupa. Očito je često prolazio ovim putem i zna što treba uraditi. A onda je nestao iza zavoja i ušao u selo Cepeliš. Kad tad, napravit će istu stvar.
Cesta Vila – Cepeliš je u lošem stanju.
Ta makadamska cesta koja s područja petrinjske “Vile” vodi prema Cepelišu je najkraći put iz Petrinje prema Piramidi na Hrastovačkoj gori. Sjajan pogled se pruža kad se vozite ili hodate po njoj. S lijeve strane moćna brda gustih šuma , a s desne se bijeli crkvica u Križu Hrastovačkom. Vrlo je zavojita i dosta strma i prepuna rupa, udubina i kamenja na koje doista možete oštetiti automobil. Iako se nalazi u Petrinji, Petrinja nije njen vlasnik. Na nju pravo polaže Sisačko-moslavačka županija koja ju treba održavati u voznom stanju i često krpiti zemljom rupe koje se vrlo brzo ponovno pokažu u svoj raskoši. Ovako, kad ju čovjek vidi, pada mu na pamet mjesečeva površina. Samo nema službenih podataka da na Mjesecu netko vozi automobile.
Dumbović, Šapina i Žinić prilikom dogovora o asfaltiranju cesta
I tako je od stoljeća sedmog ova cesta koju u županijskim knjigama vode pod imenom lokalna cesta 33046 Vila-Cepeliš u ukupnoj duljini 945 metara bila u rupičastom stanju sve do prije nekoliko dana kad su počeli radovi na njoj. Do ovog čina je došlo kad su se ove jeseni pored sjenice na malogoričkom kupalištu sastali “vlasnik” ove ceste župan Ivo Žinić i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović uz prisustvo Stipe Šapine, ravnatelja Županijske uprave za ceste SMŽ. Žinić reče da Županija nema novaca da sama asfaltira svoje ceste pa su predložili Gradu Petrinji da podijele troškove. Fifti – fifti. Dumbović je pristao i tako je asfaltirana cesta od Male Gorice do Žažine (milijun i pol kuna), a ovaj dio od Vile do Cepeliša je upravo krenuo u obnovu (700 tisuća kuna).Radove izvode djelatnici Cesta Sisak. Rupe iz dosadašnje videoigre uživo će postati prošlost. Stiže asfalt.
Radove je obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here