Paketi za ljude s prve crte obrane u Petrinji

Autor:Miroslav Šantek
Božić je pred vratima. Istina, ove godine potpuno drugačiji od prijašnjih. Koronavirus je ove zime paralizirao svijet. Ne postoji ništa drugo osim te nesretne korone prema kojoj političari određuju naše živote. Uvode  mjere koje se nekome sviđaju, nekome ne, ali za sve oboljele građane i one starije i vrlo rizične životne dobi svakodnevno brinu zdravstveni djelatnici. Tako je u cijelom svijetu, tako je i u Petrinji.
Danas je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović odlučio prigodno darivati za Božić te ljude na prvoj crti obrane, pa je sa svojim suradnicima sjeo u automobil, a i novinari su pošli s njegovom ekipom iza bijelog kombija prepunog darova – proizvoda u vrećicama iz petrinjske Zelene kuće, male trgovine u središtu grada gdje možete kupiti proizvode domaćih OPG-ovaca.
Put nas je kroz maglovito, očajno zimsko vrijeme odveo do bolnice na kraju grada, do Odjela za dugotrajno liječenje Opće bolnice „dr.Ivo Pedišić“ Sisak, mjesta gdje se liječi 20-ak ljudi na ovdašnjem covid odjelu koji je opremljen centralnim kisiikom koji je prijeko potreban oboljelima. Za ovdašnje pacijente sa svojim timom brine dr. Gordana Stjepanović koja se zahvalila na poklonima gradonačelniku i napomenula da im je prošle godine Grad donirao jedan aparat koji im je uvelike pomogao u liječenju oboljelih. Na ovoj doista prvoj crti obrane gdje se iznad nas u bolesničkim sobama liječe oboljeli od koronavirusa gradonačelnik Dumbović je dao kratku izjavu (i sam je nedavno prebolio koronu i zna o kakvoj se bolesti radi) i zahvalio svim medicinskim djelatnicima koji u ovo vrijeme brinu o bolesnicima i osobama starije životne dobi u Petrinji i da su ovi darovi samo mali pokloni pažnje i podrške.
Slijedili su posjeti i darivanje djelatnika u Domu zdravlja Petrinja u Lopašićevoj ulici, obližnjem Domu za psihički bolesne odrasle osobe, a preko puta kojeg se nalazi najveći i najkvalitetniji privatni Dom za starije i nemoćne osobe “Vila Enna”, da bi nas put odveo dalje do središta grada i velikog i vrlo brojnog Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, a na kraju su darivani i djelatnici Hitne pomoći koji su u vrijeme našeg dolaska izjurili na teren s upaljenim zvučnim i svjetlosnim znakovima.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here