Za par dana proradit će Covid drive-in Petrinja:dr. Brkić demonstrirao kako će to izgledati

Autor:Miroslav Šantek
Veliki, bijeli, svadbarski šator, onaj ispod kojeg se obično događaju veseli i lijepi trenuci u životu, jutros je osvanuo na petrinjskoj adresi Braće Hanžek 19. Nalazi se na velikoj betonskoj podlozi “Kotve”, u neposrednoj blizini Gradske tržnice. Ispod njega je stigao i stambeni kontejner, a sve to u svrhu početka rada drive-in testiranja na koronavirus. Ovaj potez je suradnja Grada Petrinje i Zaoda za javno zdravstvo, a predstavio ga je dr. Inoslav Brkić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.
Dovezete se automobilom u prostor Kotve, uvezete se ispod šatora, otvorite prozor automobila i djelatnik u zaštitnom odijelu vam uzme bris uzorak, kažete doviđenja i odvezete se kući i čekate rezultat.
Važno je imati uvjete gdje se mogu sigurno uzimati uzorci radi laboratorijskih pretraga, da nema čekanja zdravih ljudi koji idu na pretrage zbog rutinskih kontrola. Lokacija je u centru grada, znači da je dostupna svima- kaže dr. Brkić, a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović podsjeća da je ova ideja stara već devet mjeseci, sa samih početaka korona pošasti, kad se htjelo rasteretiti zdravstvene djelatnike sisačke bolnice i da se testiranja vrše u Petrinji. Dumbović kaže i da je Grad Petrinja uplatio 125 tisuća kuna za kabinet kovid laboratorij koji se nalazi u petrinjskom Domu zdravlja i da se nada da će uskoro krenuti s radom, a kako je i sam prebolio koronavirus, zna dobro o kakvoj bolesti se radi i baš kao i dr. Brkić poručuje građanima da se paze i čuvaju i da se što manje druže u ovim nadolazećim danima i da će i ovaj protivnik korona biti pobijeđena.
Drive-in testiranje u Petrinji će početi kroz nekoliko dana, a sve informacije o tome će se moći pročitati na mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here