Priopćenje gradonačelnika Dumbovića građanima Grada Petrinje

Danas je bio težak dan za sve nas, a očekuje nas isto tako teška noć. Dan smo proveli u komunikaciji s građanima na cijelom području grada i sa svima koji su zainteresirani da nam pomognu. Puno nam se ljudi javilo koji nude pomoć i ja im se od svega srca zahvaljujem. Trenutno je najvažnije  odrediti prioritete, a to je smjestiti obitelji koji večeras i idućih dana nemaju siguran dom. Već smo za nekoliko obitelji organizirali smještaj u hotelu Panonija u Sisku i poručujem svim građanima čija kuća nije sigurna za boravak i nemaju se gdje smjestiti, da se jave. Grad će nastojati svima osigurati privremeni sigurni smještaj. Vatrogasci, statičari i komunalne službe su na terenu i rade danonoćno.  Svjesni smo  da su štete velike i da ih je puno, ali moramo ići po prioritetima i hitnije stvari rješavati prve stoga molim građane za strpljenje. Isto tako pozivam na odgovornost i oprez, puno je dimnjaka i krovova koji sada predstavljaju stvarnu opasnost, a ne želimo da se dogodi da netko nastrada nakon potresa. Molimo građane, naročito pješake, da izbjegavaju kretanje po centru grada prije svega zbog vlastite sigurnosti, a i kako bi osigurali nesmetan rad službi koje rade na sanaciji štete. Osim toga, ne smijemo zaboraviti niti na koronu i moramo se potruditi da i u ovim teškim trenutcima zadržimo distancu. Stoga budimo jaki i odgovorni i ne dopustimo da nas vjera u bolje dane napusti. Grad će učiniti sve da svi Petrinjci Novu godinu dočekaju na sigurnom.

Svi oni koji su pretrpjeli štetu na imovini uslijed potresa, mogu popuniti upitnik za prijavu štete. Popunjavanjem upitnika podaci će biti uneseni u središnju bazu podataka za područje Sisačko-moslavačke županije u sklopu aplikacije na sljedećoj poveznici: https://arcg.is/Se0v90 .

Građani također mogu prijaviti  štetu od potresa na slijedeće brojeve telefona: 044/515-250, 099/467 29 80 te na broj Stožera civilne zaštite 044/515-234

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here