Dobri ljudi…

Danas stigla pošiljka iz Varaždina za Dom Vila Enna.  Dobri dečki iz DVD Radovan koje je vodio njihov Martin dostavili su pelene, higijenske potrepštine, konzerve hrane, ulje, brašno, šećer , vlažne maramice , maske, dezinficijense, baš sve ono što je  sada potrebno jer ne znamo kad će profunkcionirati trgovine.

Kažu da iza svega stoji jedan samozatajni Drnke iz HGSS koji je svojim  potražnim psom otkrio te spasio više zatrpanih osoba.

Prije toga je došla ekipa Crvenog kriza, također Varaždinci koji su dostavili  pomoć po nalogu Ministarstva socijalne skrbi.
Voditeljica Doma Andrea Strižak zahvalna je svima na pomoći koja ce se podijeliti štićenicima i osoblju koje je maksimalno angažirano u skrbi i ne stiže ni svoju kuću i okućnicu sanirati a kamoli čekati negdje u redu za pomoć.
Poruka svim obiteljima šticenika da je zgrada pregledana od ovlaštenih stručnjaka i da je statički stabilna i pogodna za stanovanje i da nastala šteta nije opasna za boravak stićenika i osoblja.
Pregledana je i plinska instalacija i sve uredno funkcionira.
“Želim se i javno zahvaliti svojim sestrama i njegovateljicama koje su u ovako teškim okolnostima sačuvale sabranost i uredno skrbile o nasim štićenicima.. Isto tako želim istaknuti naš zajednički  izniman napor da tijekom  cijele godine sačuvamo naše štićenike od Covid 19 te nitko nije obolio a ni sada nemamo bolesnih štićenika i djelatnika i svi su dobili prvu dozu cjepiva.
Hvala i gosp. Milasu koji je nakon evakuacije štićenika Ustanove za mentalno oboljele odrasle osobe došao pomoći i nama.
Ovo su bili teški dani za sve, nadam se da će uslijediti smirivanje i da ćemo uskoro početi mirnije živjeti. Hvala svima poznatim i nepoznatim ljudima, i onima koii su nam jučer dostavili kruh i vodu i mlijeko. Želim svima od srca neuporedivo ljepšu i sretniju  2021. , da obnovimo grad i da sačuvamo ljude, da ostanu živjeti u našoj Petrinji” – kaže Andrea.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here