Preko 800 vatrogasaca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije su tijekom dana 30. prosinca 2020. aktivno radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

Na teren su poslane dodatne vatrogasne snage Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Ličko-senjske županije sa ukupno 43 vatrogasca i 20 vatrogasnih vozila od kojih je 15 vozila opremljeno za rad na visini (autoljestve i zglobne platforme), dva vozila za prijevoz vatrogasaca, jedna autocisterna te dva zapovjedna vozila koje su raspoređene na području Siska, Petrinje, Gline te općinu Majur. Na području Gline premještene su snage Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split, Šibenik i Zadar te vatrogasci iz Vatrogasne zajednice Šibensko-Kninske županije.

Tijekom 30. prosinca, uz oko 400 vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano više od 410 vatrogasaca sa 115 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP HVZ-a. Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na terenu, a saniranje posljedica i smanjenje ugroza za stanovništvo će se raditi i slijedećih dana.

  • Ekipe s vatrogasnim autoljestvama i zglobnim platformama su raspoređene u Sisku, Petrinji, Glini i Majuru. Zatražene su četiri velike dizalice tvrtke „Dalekovod“ za uklanjanje težih tereta s objekata. Trenutno smo stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada. Vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima- rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here