Izvlačenje stvari prije rušenja:Petrinjska Gradska uprava seli u “Kotvu”

Autor:Miroslav Šantek

Spasiti što se spasiti da. Tako kaže jedna stara poslovica koja je ovih dana vrlo u uporabi u potresom razorenoj Petrinji.Središte grada ima puno oznaka na zgradama koje označavaju da je taj objekt određen za potpuno rušenje, a Gundulićeva ulica, poznata po starim građevinama 1. Osnovne škole, Gimnazije i zgrade Poglavarstva je teško oštećena i praktički svi objekti su predviđeni za rušenje.

I zgrada Poglavarstva, na kojoj se nedavno uređeni i obnovljeni balkoni je teško stradala i nema za nju spasa. Rušit će ju. A kako grad ne može funkcionirati bez prostora, Gradska uprava sada se nalazi u Hanžekovoj 19, u prostoru poznatom pod imenom Kotva.

Danas su iz stare zgrade evakuirane potrebne stvari. Iskusna ekipa iz HGSS-a je odradila ovaj dio posla i iz ruševine izvukla potrebne stvari. Ivana Kordić pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja Grada Petrinje kaže da su trenutno napravii prioritete i da su izvukli računalnu opremu, pečate i još neke stvari potrebne za rad i dokumentaciju projekata Intervencijskog plana, a tek će kad se sve odnese na novu adresu i pregleda vidjeti što se uspjelo izvući i koliko čega nedostaje. Kaže da je novi prostor siguran i pregledan, nešto će se preuređivati i probat će se svi smjestiti.

A staru zgradu čeka tužna sudbina. Ali i obnova. Novi početak.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here