Prijatelji u nevolji

Autor:Miroslav Šantek

Mirisalo je na snijeg. U središtu porušene Petrinje, kao u kulisama nekog apokaliptičnog filma, pored opasno raspadajućih zgrada skupilo se puno ljudi na komadu koliko toliko sigurnog tla. Buka, vrtlog ljudskih glasova i dozivanja, miris hrane koja se kuha i dijeli, veliki šatori postavljeni na Trgu hrvatskih branitelja, policija, vatrogasci, volonteri, Crveni križ, građani… Ovdje je vrlo živo u ova nesretna vremena. Jedino mjesto u središtu gdje se može čovjek barem nakratko družiti s drugim ljudima uz razgovor. Na trenutak biti nekako siguran i bez problema sa hranom, vodom i osnovnim potrepštinama za život.

U toj gužvi susrećem i Ivicu Šubića, jednu od ključnih osoba opskrbe hranom velikog dijela građana (o tome više u posebnoj priči) koji razgovara na telefon sa putujućom karavanom pomoći koja iz Zagorja pristiže u Petrinju. U jednom trenutku sjeda u automobil i odlazi pred njih da bi ih uveo na ovo mjesto. Tu su tajnik NK Mladost Nikola Bartulić i dokapetan Ivan Lovrić, a uskoro je došao i predsjednik kluba Zoran Raič koji kaže da je stadion u redu, a zgrada je malo oštećena u potresu. Srušili su se dimnjaci, polupao se krov i na nekoliko mjesta prokišnjava. Mnogi klubovi i nogometaši su im poslali podršku a i donacije, a stadion je obišla i delegacija HNS-a s dopredsjednikom Marijanom Kustićem i da su obećali da će pomoći i učiniti sve da se Mladost što prije oporavi i ponovno uključi u sportsku priču.

A onda su stigli Zagorci. Donijeli su sa sobom svu logistiku:kruh, pribor, piće i 1200 porcija graha. Oni su delegacija NK Zagorec iz Krapine i došli su izraziti žaljenje za posljedicama potresa i dati podršku njihovim prijateljima sa nogometnog travnjaka. NK Mladost i NK Zagorec su u zajedničkoj 3.HNL ligi Središte. Tu je i predsjednik kluba Miljenko Merkaš. Suparnici na terenu, prijatelji u nevolji. Prijateljska podrška koja puno znači. A onda su otvorili manjerke i skuhani grah je zamirisao zrakom i odmah privukao građane. Teška su vremena ali dobro je znati da  uvijek postoje prijatelji koji će pomoći.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here