Dobri ljudi pomažu OŠ ‘Ivan Goran Kovačić’ u Gori, maloj školi velikog srca!

Autor: Aleksandar Olujić
Fotografije: OŠ Ivan Goran Kovačić Gora

Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Gora teško je stradala u potresu i zbog oštećenja je dobila crvenu oznaku kao neuporabljiva.

Škola u Gori je inače bila obnovljena prošle godine kada su uložena znatna sredstva u energetsku obnovu zgrade kao i obnovu školske kuhinje. No, ovaj katastrofalni potres teško je oštetio zgradu matične škole u Gori i područne u Nebojanu. U teškoj nevolji Školi je u pomoć priskočila Splitsko-dalmatinska županija obećavši da će je vlastitim sredstvima obnoviti, te je radi toga Školu već posjetio župan Blaženko Boban.

Ali, djelatnici škole „Ivan Goran Kovačić“ ne sjede skrštenih ruku. U Gori je danas bilo, kako sami kažu, od ranog jutra radno. Škola se čisti i spašava se ono što se spasiti može. Vrijedni djelatnici Škole daju sve od sebe kako bi sanirali ono što je u njihovoj moći, a u pomoć su im priskočili vatrogasci DVD-a iz Janjina s poluotoka Pelješca koji su zajedno s njima radili cijeli dan.

I ne mogu drugo nego pomisliti na one čuvene stihove dječje pjesmice „Kad se male ruke slože“. Istini za volju, bilo je tu danas onih malo većih ruku, ali najbitnije je da su radile u slozi i punog srca.

Bravo Gorani, bravo dečki iz Janjina!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here