Livno za Petrinju

Humanitarna pomoć u vidu građevinskog materijala, mobilnih kućica, hrane i potrepština stigla je iz Livna. U pratnji gradonačelnika Livna, Darka Čondrića na petrinjskom Pigiku bili su i politički čelnici Bosne i Hercegovine, brojni žitelji Livna, poduzetnici, branitelji te izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, a dočekao ih je gradonačelnik Darinko Dumbović.
Na samom događaju bio je prisutan i Tomo Medved, podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja te načelnik nacionalnog stožera civilne zaštite za potresom pogođena područja.
Gradonačelnik Dumbović se ovim putem zahvalio svima koji pomažu našem gradu Petrinji, Sisku i Glini i drugim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji te je nastavio:
„Petrinja ima svoju budućnost kad ima ovakve prijatelje te se osjećamo da nismo zaboravljeni zato hvala u ime svih Petrinjki i Petrinjaca i radostan sam i punog sam srca što vas mogu dočekati. Posebno mi je drago što mogu pozdraviti Zlatka Dalića koji je legenda i koji je pokazao je senzibilitet, a Petrinja je bila i ostala grad sporta te očekujem da ćemo odigrati jednu utakmicu gdje nema pobjednika, ali pobjedili smo svi koji smo danas ovdje“ – zaključio je Dumbović.
Darko Čondrić, gradonačelnik Livna istaknuo je: „Volio bi da je neka druga prilika, ali Livno i Livnjaci su se potrudili da skupe jednu skromnu pomoć koju smo danas zajedno dovezli u Petrinju. Više livanjskih udruga je sudjelovalo u ovoj akciji te svi građani Livna. Mi na ovome nećemo stati ustrajat ćemo s pomoći i nadam se da ćemo se vidjeti za neko dogledno vrijeme“ – rekao je Čondrić.
Dragim donatorima gradonačelnik Dumbović uručio je zahvalnice kao uspomenu na ovaj čin za pomoć Petrinji poslije razornog potresa 29.prosinca 2020.godine.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here