Posjet deset veleposlanika Petrinji

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, na čelu s predsjednikom muftijom Azizom Hasanovićem i delegacijom od deset veleposlanstava danas je organiziran posjet gradu Petrinji; među veleposlanicima bili su osobno njihove ekselencije ili izaslanici Republike Turske, Republike Azerbajdžan, Islamske Republike Iran, Kraljevine Maroko, Arapske Republike Egipat, Alžirske Narodne Demokratske Republike, Države Libije, Malezije, Republike Indonezije i Republike Irak, a dočekao ih je gradonačelnik Darinko Dumbović koji se ovom prigodom obratio: „Danas gradimo nove odnose i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Vidjeli ste grad iz zraka jer je naša baština sada srušena, a ona je ujedno činila sadržaj i kulturu rada gdje su nam na prvome mjestu ljudi. Sve što smo stvarali zadnjih godina u 20 sekundi sve je otišlo“ rekao je Dumbović.
Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, muftija Aziz Hasanović ovim putem se obratio:
„Danas smo u razrušenoj Petrinji i zahvaljujem se gradonačelniku, jednom borcu koji bi trebao svačiju potporu, koji neumorno radi na obnovi ovog prelijepoga grada i na smještaju napaćenih ljudi. Drugi dan nakon potresa bio sam u Petrinji i sreli smo se s gradonačelnikom te sam rekao: „da računa na našu potporu i kontakte“. Danas smo ovdje na tom tragu gdje smo posjetili Sisak, biskupa Košića, Medžlis Islamske zajednice Sisak, stožer i na kraju gradonačelnika Dumbovića.
Ono što je intencija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj koji je inicirao ovaj dolazak je upravo senzibiliziranje muslimanskoga svijeta jer ovdje je deset zemalja koji predstavljaju 800 milijuna ljudi u svijetu i to je najveća moralna potpora koja ohrabruje sve koji živimo i proživljavamo svakodnevne teškoće našega naroda i sada je vrijeme vjere na djelu. Svi smo dužni bez obzira kojoj vjeri pripadali da pomognemo. Mešihat Islamske zajednice je na svojoj sjednici u subotu, odobrio milijun kuna za potrebite da se podijeli, ali ćemo nastaviti i dalje pomagati kako bi obnovili ove prekrasne prostore i kako bi vratili život u neku normalu“ – zaključio je Hasanović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here