Zaboravljena draga

Autor:Miroslav Šantek

Središte Petrinje danas izgleda grozno. Ne želite jednostavno povjerovati da takve stvari postoje. Blokirano je rampama i policijskim patrolama i prepuno ruševnih zgrada koje su postale sastavni dio života građana. U središtu nema struje, ali radi noću javna rasvjeta kandelabera poredanih u niz. Iz skoro svih dućana su  vlasnici izvukli svoju robu i više je nikada neće vratiti u taj prostor. Na pločnicima još uvijek stoje velike hrpe dijelova srušenih kuća. Čini se da je vrijeme ovdje stalo kao u nekom apokaliptičnom filmu. Sve stoji mirno i mrtvo, samo građani prolaze i gledaju ovaj jad i očaj. Pustoš i opasna tuga. Tko ostane imun od ove depresije trebalo bi ga odlikovati.

I onda je odjednom naišao čovjek. Šetao je i sjeo na klupu autobusnog stajališta. Kao da mirno čeka autobus za Zagreb ili Sisak. Potpuno nestvarna slika. Autobus sasvim sigurno neće doći. Nakon nekog vremena gledanja u ruševine oko njega, ustat će i otići.

Ovaj prizor me podsjetio na stih pjesme Zaboravljena draga, grupe Laboratorija zvuka koji kaže: “sa putnicima što čekaju tramvaj koji neće doći” – Zaboravljena draga, u ovu noć…

Hoće li i Petrinja postati Zaboravljena draga, pitanje je koje se vrti po glavama mnogih građana.Valjda će država kad, tad ubosti te novce koje kažu da imaju i krenuti u bržu obnovu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here