Buduće kontejnersko naselje Sajmište: Radovi u tijeku, stigla i donacija Grada Zagreba

Grad Zagreb donirao je 30 rasvjetnih stupova za kontejnersko naselje koje se gradi na Sajmištu. Ugovore o donaciji donio je izaslanik gradonačelnika Milana Bandića i pročelnik zagrebačkog ureda za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Miodrag Demo koji je ovom prilikom istaknuo: “Drago mi je da smo se našli ovdje na Sajmištu i morate znati da je to i moj grad koji jako volim i za koji želim da se što prije vrati u normalu nakon ove nedaće koja se dogodila. Grad Zagreb je i sam prošao kalvariju potresa, a mi smo grad prijatelj Petrinje i to smo davno definirali. Prijatelj prijatelja ne ostavlja nikada. Nadam se da će ova rasvjetna tijela koja danas doniramo Petrinjcima, a prijeko su im potrebna biti privremena i da će kratko svijetliti tu te da će se preseliti u u naše ulice Gajevu, Nazorovu, Radićevu i ostale. Petrinja je lijep grad i zaslužuje povratak u život koji je ovdje bio prije potresa. Prvi puta je ranjena u Domovinskom ratu, a sada je pucano u nju od prirode, ali opet ćemo se mi dignut iz pepela kao Fenix i opet ćemo normalno živjeti.”
Miodrag Demo, Branimir Bešlić i Darinko Dumbović
Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje; „ Drago mi je da g. Demo daje jednu novu poruku i snagu i drago mi je da ste nam iz Zagreba dovezli ovu pošiljku, a to je naš grad prijatelj i donose nam jedno svjetlo. Dva grada su toliko blizu i imamo taj jedan povijesni, humani karakter. Ovo neka bude jedna inspiracija i hvala svima koji pomažu. Naša metropola je uvijek bila na dispoziciji i tamo smo uvijek dobili jednu ruku kojom dobivamo uvijek nešto što je važno. Kad je trebalo za našu djecu onda su oni vidjeli more. Stoga hvala gradu Zagrebu, gospodinu Bandiću. Oni su nam dali podršku i kod najsamostalnijeg dijela društva malim poduzetnicima i OPG-i i gdje smo dobili na raspolaganje Trg bana Jelačića gdje su se prodavali naši proizvodi.
Donacija Grada Zagreba
Javljaju mi se mali gospodarstvenici i pitaju što ćemo sad s proizvodima, ja kažem naći ćemo rješenje. Napravit ćemo jednu besplatnu tržnicu u Petrinji da to ne propadne. Grad Petrinja će jedan dio otkupiti, a bilo bi dobro da i Zagreb da ponovno prostor u kojem ćemo štandove napraviti za cijelu Sisačko-moslavačku županiju, Sisak, Glinu i Petrinju. To je ta sinergija koja mora biti inspiracija da budemo svaki dan bolji ljudi. Zato hvala svim Zagrepčankama i Zagrepčanima!”

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here