Savez društava Naša djeca Hrvatske o pomoći djeci Petrinje

Gradonačelnik Darinko Dumbović s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Zlatom Jajčinović održao je sastanak s predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Savez je gradonačelnika izvjestio o humanitarnoj akciji Za djecu Petrinje“ koju su slovenski prijatelji društva pokrenuli i kojom je prikupljena značajna financijska pomoć za naše male stradalnike. Dalje na sastanku se razgovaralo o narednim aktivnostima za pomoć djeci, namjeni doniranih sredstava i načinu daljnje suradnje.
Snježana Krpes, tajnica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske kaže kako je organizacija za djecu koje ima diljem svojih matičnih „društava naša djeca“ Hrvatske te je nastavila:
„Jedna od aktivnih društava je Društvo „naša djeca“ Petrinja, danas je s nama i predsjednica društva. Grad Petrinja je Savezu inače drag član i nas veže priča „Grad Petrinja – prijatelj djece“, a Petrinja je prije tri godine dobila taj prestižan status. Došli smo u namjeri da informiramo gradonačelnika što smo do sad napravili, pokrenuli smo niz humanitarnih akcija za djecu ovog područja uključujući Petrinju, Sisak, Glinu i Hrvatsku Kostajnicu. Krenuli su naši stručni kreativni timovi za obitelji i djecu s raseljenog područja te smo organizirali kreativne sadržaje za obitelji i djecu koji su u Mariji Bistrici, Vinodolu, Opatiji, Našicama te diljem Hrvatske pomažemo na sve načine koje možemo. Animirali smo naše prijatelje iz Slovenije koji su pokrenuli predivnu akciju „Za otroke Petrinje“ pa smo došli o tome izvijestiti gradonačelnika. Došli smo razgovarati što i kako dalje, Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske zajedno s gradovima, općinama, županijama, prijateljima djece i s gradovima prijateljima djece iz Europe spreman je staviti na raspolaganje svoje resurse što bi mogli kroz prikupljanje sredstava što smo do sad prikupili te izgraditi nešto što će ostati za budućnost obitelji i djece grada Petrinje“ rekla je Krpes.
Gradonačelnik Darinko Dumbović ovim putem se zahvalio Savezu društava „Naša djeca“ Hrvatske, predsjednici društva „Naša djeca“ Petrinje te ostalim suradnicima koji su danas ovdje došli da otvore razgovore za buduće projekte te je nastavio: „Projekt „Djeca djeci“ daje jedan sadržaj i poruku za sve one najranjivije, a to su djeca koja su pretrpjela stres. Svakodnevno živimo s tim potresima i nije nimalo lako, ali ostali su dobri ljudi koji imaju dobre akcije i nastojat ću uvijek da nađem vremena jer su nam djeca na prvome mjestu i dat ćemo sve od sebe da uspijemo i dođemo do cilja. Moramo dati jednu određenu sigurnost i društvenu infrastrukturu koja je važna zbog djece. Hvala svim dragim prijateljima djece, jednoj svjetskoj obitelji koja stvara put te temeljne vrijednosti civiliziranog društva i naše djece“ rekao je Dumbović.
Martina Boltužić Dževerlija, Predsjednica Društva „Naša djece“ Petrinje rekla je kako su prije potresa imali dosta akcija u tijeku, a potres ih nije spriječio da djeluju i dalje. Brojne aktivnosti za djecu također će se nastaviti na području našeg grada. Jedna takva aktivnost je i humanitarna akcija „Djeca djeci“ u koju se priključili mnogi gradovi u kojoj su djeca pripremila poklončiće za naše male Petrinjce.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here