Tresi, tresi ali zveckat više nećeš

Autor: Marjan Gašljević

Evo i noćas je tri puta treslo. Nije me probudio potres već zveckanje ukrasnih rukohvata na komodici uz krevet. Ta nesretna četiri mesingana rukohvata kada i najmanje zatrese bjesomučno zveckaju udarajući u ukrasnu oblogu. Pravi kućni seizmograf. I noćas su me zveckavci probudili. Najgore je što mi je onda ponovno teško zaspati i taman kad zaspim oni ponovno zazveckaju. I tako, eto, preko mjesec dana a supruga mi brani da sputam te nestašne zveckavce. E nećeš više, odlučim jutros neispavan i ljutit.

Koliko je, vjerujem, stanovnika Banije već na rubu živaca od tog stalnog drmuckanja. Privikli se, kažu. Ma daj molim Vas. Koliko se god privikao uvijek te lecne. Pa tako istrzan i neispavan upališ TV aparat a ono se s ekrana na tebe izbeči Premijer sipajući uvrede i omalovažavajuće pridjeve spram oporbe koje je, eto, zabila nož u leđa Baniji. Baš sam znatiželjen koliko bi se stvari na Baniji promijenile da je Zakon donijet u petak. Vjerojatno ne bi palili pa odmah po odlasku Premijera gasili bagere pred Petrinjkom već bi navalili na Petrinjku i Baniju.

Da su se svi koji su upirali pokazati koliko je Plenky u pravu primili te subote i nedjelje posla u nekom banijskom dvorištu možda bi bilo kakve koristi. Kako li bi lijepo zvučalo, recimo; Nakon što je hrvatska oporba “okrenula leđa” obnovi područja Hrvatske stradalih u potresu mi vladajući nakon ukazivanja te činjenice razmišljamo da svi dužnosnici Stranke odvoje dio svojih prihoda koji proizilaze iz dužnosti te svojim radom sagrade ili poprave stambene objekte potrebitima radilo se, ma, i o njihovim stranačkim sudruzima.. Isto tako ću ja i svi članovi Stranke na različitim vijećničkim mjestima te nadzornim i upravnim odborima te ostalim mjestima koje se dijele po stranačkoj pripadnosti a za njih se prima naknada tu naknadu usmjeriti u izgradnju kuća potrebitim stradalim a svojim fizičkim radom pripomoći u tome. Na ovaj način ćemo pokazati svu našu empatiju, u koji neki neopravdano sumnjaju, spram Banovine a one koji nam se ne priključe u akciji prokazati kao “majstore opstrukcije”.

Ovako, dok se „kopa“ način kako javnosti „začepiti gubicu“ kroz neki Zakon a sve zamotano u priču o „govoru mržnje“, Premijer sipa uvrede i ružne riječi na račun oporbe zaboravivši da je na izbore u kojima je on dvoeden na vlast izašlo 50% građana od kojih je tridesetak posto glasovalo za njegovu upciju. Što on misli o tih 50% koji nisu izašli na glasanje i o onima koji nisu glasovali za njegovu opciju govori nam sam opravdavajući svog Tušeka koji pokušava, uz kratki gemišt, trgovati pozicijama: „Njegova velika pogreška je što se je uopće našao u istoj prostoriji s takvim bezvrijednim likom (Šimunićem).“

Gledam ja, tako, svojih ruku djelo i sve si mislim; „Tresi, tresi ali dovijeka zvocati nećeš“. Jednostavno sam otpilio te iritirajuće, ukrasne, mjedene kukice.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here