Dodijeljene godišnje nagrade Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture

Unatoč otežanim uvjetima funkcioniranja uzrokovanih pojavom virusa COVID-19 i razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture ustrajala je u svojim uobičajenim aktivnostima.

Tako su krajem siječnja dodijeljene godišnje nagrade Žarku Jovanovskom i Siniši Vidoviću Cezaru.

 

Godišnje nagrade Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture

Laureati:

Siniša Vidović Cezar i Žarko Jovanovski

 

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture u siječnju svake godine dodjeljuje nagrade za proteklu godinu i to:

  • Priznanje za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika

  • Sisačku poetsku putovnicu zaslužnim pjesnicima izvan Siska

Dobitnik Priznanja Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture za iznimne zasluge na području promoviranja poezije i sisačkih pjesnika u 2020. godini je istaknuti sisački kulturni djelatnik Siniša Vidović Cezar. Siniša je na svoju vlastitu inicijativu u jednom trenutku 2020. počeo čitati poeziju sisačkih pjesnika i ostalih sudionika ‘Zalogaja poezije’, vozeći se istovremeno biciklom kroz grad i bilježeći te kratke sekvence u video obliku. Projekt je zaživio pod nazivom ”Bicikl antologija Zalogaja poezije”.

Sisačka poetska putovnica, treća od pokretanja projekta, pripala je Žarku Jovanovskom. U obrazloženju odluke se navodi da gotovo nema načina na koji Jovanovski nije zadužio kompletnu sisačku književnu scenu, od brojnih nastupa podrške kada su sisački pjesnici tek kretali u svoje male i nadobudne poduhvate godinama unazad pa sve do grafičke pripreme i dizajna knjiga brojnih sisačkih autora.

Vrijeme trajanja putovnice je od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 3021.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here