“Petrinjsko proljeće” dogovorilo sastanke s ministrom Medvedom i gradonačelnikom Dumbovićem

Autor:Miroslav Šantek

“Petrinjsko proljeće” je nastalo u facebook grupi. Prije nekoliko dana. Skupina građana Petrinje odlučila se internetski okupiti i osnovati Građansku inicijativu.Trenutno ih ima oko dvije tisuće. Njihov osnovni cilj je što skorija i što bolja obnova razrušene Petrinje i žele sa svojim idejama i prijedlozima doći i do državnog vrha, pa do svih nižih institucija sve do petrinjskih gradskih vlasti. Inicijativa tvrdi da nemaju nikakve politčke konotacije, a zanimaju ih konkretne informacije o samoj obnovi i svim donacijama, raspodjeli istih i većeg , transparentnijeg i razumljivijeg  komuniciranja državnih i gradskih vlasti s građanima Petrinje.  Uputilisu otvoreno pismo, a mediji su podržali i zavrtjeli njihovu priču, tako da su brzinom svjetlosti davali intervjue raznim televizijama i drugim medijima i čini se da njihova priča donosi rezultate.

Danas su u gradskom parku održali konferenciju za medije gdje su pred mikrofone stale dvije članice:Bojana Novaković i Silvija Popović koje su na početku zahvalile svim volonterima, medijima i svim službama što su nakon potresa pomagali nastradalom stanovništvu.

Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije na čelu s ministrom Medvedom je pročitao njihove zahtjeve, upoznao se s njima i pozvao ih da zajedno se svake srijede sastanu i rasprave o onome što je učinjeno i što se planira učiniti. Također, nakon nedavnog gostovanja u televizijskoj emisiji “Otvoreno” gdje su sudjelovali Sivija Popović i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, pohvaljuju poziv iz gradske uprave da se sastanu s gradskim vlastima.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here