Iduće subote građani mogu useliti u kontejnersko naselje na Sajmištu

Državni tajnik za infrastrukturu i član Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomislav Mihotić govorio je o privremenom stambenom zbrinjavanju i tijeku radova na kontejnerskom naselju u Petrinji.

To naselje bit će najveće koje će realizirati na Banovini. Na njemu je postavljeno 46 od 81 stambenog kontejnera, a samo jučer 23. Kontejnera turske proizvodnje bit će 57 i riječ je o prostoru od 21 kvadratnog metra, 24 kontejnera su donacije tvrtke Crosco i riječ je o većim stambenim jedinicama od 30 kvadratnih metara za veće obitelji.

“Do idućeg četvrta postavit ćemo sve stambene jedinice, a idući vikend će stanovnici moći useliti. Samu regulaciju useljavanja vršit će Grad Petrinja, oni imaju popis ljudi koji su u prioritetu”, najavio je Mihotić.

Naselje je zamišljeno kao mali grad na površini od gotovo 2 hektara gdje jednu trećinu pokriva poslovni dio, a naselje je kompletno infrastrukturno opremljeno, uključujući i internetsku povezanost.

Kontejnersko naselje bit će i u Glini na površini od oko 10.000 kvadratnih metara, gdje je izražena potreba za 30 kontejnera i šest mobilnih kućica u prvoj fazi.

Početkom idućeg tjedna pristupit će realizaciji, a u pripremi je naselje i u Majuru.

Općina je osigurala 20 stambenih jedinica, odnosno 10 kuća. Svaka ta stambena jedinica je po 25 metara kvadratnih, odnosno mali stan i one će se postaviti na platou od 8000 kvadrata, a radovi su već započeli.

Nakon što završi obnova, kontejneri koji su u stanju upotrebljivosti, bit će u pripremi za slične situacije u državnim zalihama, kazao je Mihotić.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here