Budi dobri duh petrinjske stucke

Znamo kako sport i glazba oduvijek spajaju ljude i bude samo pozitivne emocije.
Upravo zato se ovom humanitarnom akcijom pod nazivom Budi dobri duh petrinjske stucke prikupljaju sredstva za obnovu Gradske limene glazbe Petrinja i Hrvačkog kluba Petrinja.

Dragi prijatelji,

u potresu koji je 29. prosinca pogodio Petrinju i okolicu, prostorije Gradske limene glazbe i dvorana Hrvačkog kluba teško su oštećene te je njihov nastavak rada trenutno neizvjestan.
Iako život ne čine zidovi, ovdje su ključni. Zašto? Zato što je preko 150 najmlađih članova Gradske limene glazbe i Hrvačkog kluba izgubilo mjesto za sviranje i treniranje.

Gradska limena glazba Petrinja, s tradicijom dužom od 210 godina, najstarija je glazbena udruga u gradu i za grad Petrinju predstavlja puno više od glazbenog orkestra. Sve do današnjih dana, u različitim oblicima i kroz različite države i uređenja, limena glazba nikad nije na duže razdoblje prekidala svoj rad. Gostovala je i predstavljala Petrinju u mnogim gradovima Hrvatske i Europe i time postala jednim od simbola grada. Hrvački klub Petrinja je najznačajnije i rezultatski najuspješnije sportsko društvo u gradu, s 5 naslova prvaka u bivšoj državi i 6 naslova prvaka Hrvatske. Članovi Hrvačkog klub Petrinja bili su i olimpijski pobjednik Vlado Lisjak 1984. godine u Los Angelesu i brončani Milan Nenadić s Olimpijskih igara u Münchenu 1972. godine.

Foto:Siniša Miholjević

Zadnjih par tjedana cijeli svijet sluša i čita o Petrinji, ali želimo svijetu skrenuti pažnju na ova dva velika simbola grada Petrinje koji ga oduvijek čine većim, snažnijim i prepoznatljivim. Oni su ispisali dio petrinjske povijesti, a sada je njihova budućnost neizvjesna.

Sada mi, društvo, imamo priliku zajedno izgraditi njihovu budućnost i zadržati duh kulture i sporta u Petrinji. Moramo učiniti sve što možemo kako bi strahove djece zamijenio zvuk dobrog starog trombona i zvuk sudačkog zvižduka. Oni to zaslužuju, a vi postajete dobri duh petrinjske stucke. Stucke koja predstavlja našu živu Petrinju.

Foto:Siniša Miholjević

Detaljnije info su  na https://dobriduhpetrinje.com/ te na službenoj facebook stranici.

_____________________________________________________________________________

Sav prikupljeni prihod u ovoj humanitarnoj akciji bit će upotrijebljen za obnovu prostora hrvačke dvorane i za nabavu sportske opreme te za cjelovitu obnovu prostorija Gradske limene glazbe.

Ime i prezime vlasnika računa: Sanja Petračić

Adresa: Zvonigradska 39, 10000 Zagreb, Hrvatska

IBAN: HR4223400093511018263 – račun posebne namjene

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here