Foto:Daniel Pavlić

Danas će održati Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje na kojoj će se donijeti Odluka o raspodjeli sredstava pomoći iz proračunske zalihe za privremenu i nužnu zaštitu i popravak oštećenja nastalih uslijed potresa na području grada Petrinje (30 milijuna kuna) i Odluka o raspodjeli sredstava donacije za potrebe fizičkih i pravnih osoba uslijed potresa na području grada Petrinje (10 milijuna kuna).

30 MILIJUNA KUNA ŠTO JE DRŽAVA DALA

Nenad Radošević, Predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, istaknuo je: „Danas će se održati sjednica s Prijedlogom dnevnog reda o raspodjeli sredstava 30 milijuna kuna što je Grad Petrinja dobio iz državnog proračuna na raspolaganje za točno određene namjene koji su definirani smjernicama Vlade i ta Odluka slijedi na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti izvanredna. Radi se o sitnim sanacijama u principu onih kuća koje su zelene, ima i sitnih sanacija cesta, ali to je sve definirano u smjernicama mi u tom dijelu samo to proširujemo ne idemo izvan tog okvira.

Ovo je prijedlog o toj temi o kojoj će raspravljati gradski vijećnici:

10 MILIJUNA KUNA SREDSTAVA DONACIJA

Raspodjela sredstava donacije također jedna točka koja se odnosi na 10 milijuna kuna, tu se definira način te raspodjele gdje će u pozivu biti točno propisani kriteriji te raspodjele. Povjerenstvo za procjenu šteta bit će imenovano isto tako na Sjednici“ – rekao je Radošević. Ivana Kordić, pročelnica UO za financije i nabavu Grada Petrinje, naglasila je: „Vezano za ove dvije odluke jedna od Odluka je sredstva koji su iz proračunskih rezervi, kojom je točno definirana namjena sredstava i mi se toga moramo držati. Sredstva koja je Grad Petrinja dobio na poseban račun za donacije su u iznosu od 10 milijuna kuna s time da će se sredstva raspodijeliti na prijedlog gradonačelnika. U ovom trenutku se raspoređuje na način s obzirom da ova Odluka od Vlade nije pokrila ništa vezano za poduzetnišvo u gradu Petrinji ovaj dio će ići najviše u tome smjeru. U pravilu imamo i ovaj jedan dio koji je namjenski u iznosu od milijun kuna koji se mora utrošiti namjenski, a tiče se ustanova u vlasništvu grada Petrinje i poduzeća“ – rekla je Kordić.

Ovo je prijedlog o toj temi o kojoj će raspravljati gradski vijećnici:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here