Kažu političari -bit će ovdje novi Dom zdravlja Petrinja

Autor:Miroslav Šantek

Ima tome već mjesec dana kako je rešetan pitanjima vijećnika na Županijskoj skupštini u Topuskom, župan Ivo Žinić izjavio da će se u Petrinji na lokaciji Gajeva 40/1 graditi novi Dom zdravlja Petrinja. Onaj stari prije mosta Petrinjčice je teško stradao u potresu, a reče uz to Žinić kako ta zgrada nikad ni nije bila primjerena za mnogobrojne službe koje su u njoj do kraja 2020 i potresa radile. Tako bi se izgradilo moderno i veće zdanje koje bi služilo očuvanju zdravlja Petrinje i okolice. Sama ideja ovog projekta je sjajna. Samo, pošto to uvijek odlučuju političari koji vole ovakve poluinformacije bacati u javnost, pitanje je kad i što će se dogoditi.

Ružno i grubo zvuči, ali potres je dobrodošao toj umirućoj zgradi na spomenutoj lokaciji Gajeva 40/1. O njoj se pisalo u mnogim medijima. Izgradiše je komunisti koji su o njoj brinuli, a poslije rata kad su zauvijek nestali, došla je nova državna vlast kojoj nije ni na kraj pameti bilo održavati ovu zgradu koja je vremenom propadala i trulila. I tko zna koliko bi još godina prošlo dok se ne bi urušila uz mogućnost ozljeđivanja ljudi.Sad ju država u kompletu s drugim ruševinama u gradu uklanja.

Nedjelja je. Tri mjeseca će se sutra navršiti od potresa. Stare zgrade gotovo da i nema. Ostao je samo jedan kut koji će sutra (samo radnim danima se ruši i obnavlja Petrinja) vjerojatno biti pretvoren u hrpu šute i uspomena. A onda će kamioni sve te hrpe odvesti nekud i ostaviti prazan prostor. Bageri će otići na neku drugu lokaciju, a mi ćemo čekati početak gradnje novog Doma zdravlja. Kad i kako – ne zna se.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here