Čovjek s kojim sam se skoro potukao pored pasarele (CBS)

0

Sreli smo se ispred tog zdanja na sisačkom Capragu. Pasarela je svijetlila u polumraku i magli zimskog sumraka i činila mi se dobrim motivom za fotografiranje. Napravio sam par fotografija, a onda sam začuo njegov glas: Koji k…. slikaš tu ružnoću, taj k…. koji su napravili bezveze?

Nepoznati čovjek je izgovorio tu rečenicu, nervozno i bahato, kao da se znamo sto godina, kao da mi može soliti pamet. A ja sam s godinama shvatio da lijepe riječi i postupci s onima koji krenu đonom na tebe nemaju smisla, već mu odgovorih: A koji ti k…. hodaš preko te ružnoće, ako je toliko ružna. Pređi preko tračnica ispod nje.

I čovjek zastao, odmjerio me i skužio da mu se ne isplati ulaziti u fizički sukob s nekim koji mu je odbrusio odmah na prvu i koji se ne bi libio odmjeriti snage s njim na ovom vlažnom i sumornom mjestu okružen socijalističkim zgradama Capraga.

Podvio je rep i otišao. Prešao je preko te pasarele koju ne može smisliti, sjeo na klupu ispred željezničke stanice, zapalio cigaretu i sačekao vlak za Sisak.

Ne sjećam se te face. Niti se želim sjetiti.

Ali snimio sam pasarelu.

M.Šantek

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime