Na brdu uvijek sija sunce (CBS)

0

U subotu, 10. prosinca, poslijepodne je Petrinju počela prekrivati gusta magla. Razbila je i prekrila i ono malo sunca, plavog neba i radosti što je bilo darovano ljudima.

Ali na brdu uvijek sija sunce . Provezao sam se kroz Ciganjsko Selo i uz Popovu šumu izbio iz magle ponovno na sunce i komad plavog neba. Grad je nestao ispod mene, a ispred se pojavila duga, prazna cesta koja vodi od zgrade vodovoda do raskršća sela Cepeliš i Križ Hrastovački.

Brda Hrastovačke gore su neprepoznatljiva u psihodeličnom kontra svjetlu, sve blješti u nestvarnoj slici, kao da sam iznenada upao u video spot grupe Pink Floyd.

Iz velikih brda zemlje uzdiže se dim. To se topi mraz na suncu pored velikog betonskog zdanja izgrađenog nedavno u ovim velikim radovima projekta na poboljšanju vodovoda i kanalizacije.

Na tabli naslonjenoj na ogradu piše da je to Prekidno – kompenzacijska vodosprema sv. Trojstvo- što god to značilo. Iz nje vire plave cijevi, unutrašnjost je šuplja i akustična, a okolina puna debelog smrznutog blata izgaženog kotačima kamiona.

Niz cestu se niže red košnica u kojima spavaju rojevi pčela. Sada miruju – zima je. I nekoliko breza na kojima je razapet komad papira na kojem piše telefonski broj i natpis da se prodaje. Ne piše što.

I nekoliko starih drvenih i davno napuštenih kućica koje gledaju u to sunce na zapadu koje blješti. Uskoro će noć. Uskoro će i ovdje doći gusta petrinjska magla. Ali u ovom trenutku je sve tiho, mirno i pomalo toplo. I neki bijeli golf četvorka koji hita prema tom Petrinja Gradu.

M.Šantek

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime