Izopačeni

0

Slavi se, sadi se cvijeće, časte se birači, puno se govori, obećanjima nema kraja. Čini se da slijedi opći narodni preporod! Međutim nije tako. Petrinjci i dalje odlaze.
Kada malo bolje promotrimo naš grad možemo uočiti sve više natpisa „PRODAJE SE“ po kućama. Odemo li malo dalje, recimo u pravcu Zagreba (centrale naših moćnika), možemo i dalje svjedočiti velikoj rasprodaji nekretnina. Ipak, na jubmo plakatima se i dalje smiješe lokalni političari koji kao i svake izborne godine i dalje obećavaju.

Iskreno, više nemam snage gledati ta lica i slušati njihove gluposti, kada je jasno da oni kao pojedinci ne mogu promijeniti apsolutno ništa. Vode ih njihovi vođe, njih pak vode oni koji imaju novac i to se tako vrti u krug cijelo vrijeme.
Izbori znače trošak građanima, a nema puno zaposlenih, tako da iznova propadamo. Stara smo nacija, nema djece (naravno), nema vrtića, nema ničega. Novac se pere kroz izmišljene projekte, a zapravo je sve zakonski, jer zakone donose oni kojima upravljaju bogataši. Dakle, moje razumijevanje cjelokupnog stanja je jednostavno: MI SMO ŽIVI MRTVACI.

Danas sam se pozdravio s prijateljem, dobrim, čvrstim i poštenim čovjekom, koji odlazi u inozemstvo s cijelom obitelji. Ne može više živjeti od plaće do plaće, ne može pokušavati štedjeti djeci za školovanje. Gotovo je. Nije mu lako, stresan je to pothvat, međutim ja sam mu dao podršku u nakani. Kako bi se ljudski rastali, pružio sam njemu i njegovoj supruzi minimalno gostoprimstvo uz domaću pizzu i pivo i nakon toplog druženja pozdravili smo se sa suzama u očima.

Vidjet ćemo se opet jednom, to je sigurno, ali on više neće biti tu u Petrinji. Neću ga moći nazvati i doći do njega za pet minuta. On će biti daleko. A zašto? Zato što smo stoka za klanje, a kolju oni koji nož ne znaju držati i izazivaju narod koji to itekako zna činiti.

Moji prijatelji su otišli, pospremio sam čaše i tanjure, oprao ih, i ostala je samo praznina u prokletom sudoperu. Pišem ovo i mislim: kako je moguće da smo toliko izopačen narod?!
Mario Lovreković – Lovra

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime