CBS: Petrinja – jutarnji potop, popodnevno sunce i klinci koji zajebavaju EU projekt

0

Tko je jutros oko 11 sati izišao na petrinjske ulice bez kišobrana i prikladne obuće naletio je sasvim sigurno na pravi potop koji se sručio s neba. Teški pritisak, nebo mračno kao u horor filmu i kišica koja je odjednom eksplodirala u pravi pljusak odmah je ispraznila pločnike. Svi su se negdje sakrili. Ja u kafić. Tko zna zašto. A sa zvučnika pjeva Mark Knopfler o tvistu kraj bazena punog lijepih cura, o pravom užitku. Naravno, radi se o grupi Dire Straits i njihovom ultra hitu kojeg i mali zeleni pjevuše – twisting By The Pool snimljenog 1983.Mark s ekipom brije s finim curama, a usred Petrinje je nastao pravi potop – bez cura.

Eu projekt kojeg su stručno nazvali „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“, zamjena vodovodnih cijevi i postavljanje kanalizacije, projekt u kojem građani Petrinje već par godina “uživaju” i potpuno ga podržavaju, stigao je i do OŠ Dragutina Tadijanovića. Došao je kamion i istovario vodovodne cijevi i otišao. I ntiko se ne pojavljuje. Te cijevi imaju na sebi zaštitne kape na krajevima – ispravka – neke su imale. Ostaviti takve stvari pored klinaca i misleći da ih oni neće skinuti i razbacati je utopija. Kakva su to vremena došla – klinci se zajebavaju s prevažnim, povijesnim projektom grada Petrinje.

Vodovodne cijevi kojima su “odmah” skinute zaštitne kape pored OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji. Foto: M.Šantek

A onda je, baš kao da je proljeće, od onog crnila, kišurine, depresije i tmine, u roku odmah zasijalo jarko, pretoplo sunce, rastjeralo crne oblačine i kišu i odmah stvorilo ljetni ugođaj. Nitko se više ne sjeća kiše od prije par sati, kratki rukavi su na cestama, sladoledari prodaju sladoled, nebo se plavi – negdje daleko odavde se bijeli Zagreb grad i sve se vraća u normalu.

M.Šantek

Par sati nakon potopa, pojavilo se pravo ljetno sunce. Prolaznice u Turkulinovoj ulici u Petrinji. Foto: M.Šantek

 

 

Komentiraj

Napišite komentar!
Ovdje unesite svoje ime